logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio J85 – rejestrator nagrywa tylko kilka sekund mimo zmiany kart i zasilania

Filodendron 11 Gru 2025 18:16 258 3
REKLAMA
  • #1 21778075
    Filodendron
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich.
    Prośba o pomoc, bo już nie wiem, co może być przyczyną. Otóż rejestrator nagrywa tylko po parę sekund, pomimo ustawienia czasu na 3 lub 5 min. Próbowałem zmieniać karty - na każdej to samo. Zmieniałem zasilanie i nic to nie daje, nieważne, czy oryginalne, czy zamiennik. Zdesperowany, załatwiłem od znajomego kolegi taki sam rejestrator i cały czas to samo. Co może być przyczyną? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21778097
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 942
    Napisałeś, że zmieniałeś karty.
    Tylko że ja taki sam efekt (nagranie kilka sekund) w podobnym sprzęcie uzyskiwałem (oczywiście nie pożądany) gdy do rejestratora zakładałem kartę (oczywiście, że celowo) o zbyt małej pojemności.

I wtedy nagranie trwało dosłownie kilka sekund.
    Ta tak że to był sprzęt MiVue

Tylko, że ów sprzęt absolutnie nie toleruje kart niemarkowych.
    Były to karty naprawdę pewne?
    Markowe?
  • REKLAMA
  • #3 21778105
    Filodendron
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Cześć. Wkładałem dwie karty o pojemnościach 128 GB i jedną 64 GB. Efekt wszędzie taki sam.
  • #4 21782428
    Mateusz_konstruktor
    Poziom 37  
    Ocena: 1107
    Tu może być ograniczenie znane z fotograficznych aparatów cyfrowych.
    Przy ustawieniu wysokiej jakości, tj. rozdzielczości i ilości klatek, bywa niewydolność w zapisie.
    Skutkiem tego jest możliwość zapisu tylko kilku do kilkunastu sekund nagrania wysokiej jakości.
    Trzeba doczytać wszelkie szczegóły podawane w instrukcji obsługi, jednocześnie ta informacja nie bywa szczególnie eksponowana i może wymagać jej odszukania poświęcając nieco czasu i energii.
    Możesz poczytać też w dotychczas utworzonych wątkach, dotyczących aparatów cyfrowych.
    Podaj Twoje ustawienia jakości zapisywanych filmów, będziemy mieli tą drogą możliwość podjęcia rzeczowej dyskusji.
    Podaj też dokładne oznaczenia Twoich kart.
REKLAMA