logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 0x00000704 przy instalacji drukarki Brother - brak portu, uszkodzony rejestr

stonefenix 13 Lut 2017 09:27 2277 2
REKLAMA
  • #1 16274820
    stonefenix
    Poziom 1  
    Ostatnio podczas instalacji nowej drukarki Brother wyskoczył mi error code 0x00000704 czyli błąd, w którym nie odnaleziono portu. Czym jest spowodowany problem ? Problem leży w namieszanych uprawnieniach i złej instalacji drukarki poprzedniej. Pół dnia spędziłem na szukaniu rozwiązań. Edytowałem rejestry w regedit, usuwałem wszystkie poszlaki po ostatniej drukarce HP, szukałem rozwiązań na wieeellu zagranicznych forach.
    Jedyne rozwiązanie szybkie i skuteczne dla każdego kto boryka się z tym problemem, po prostu format całego kompa.
    Po przeczytaniu analizy błędu gdzieś na amerykańskim forum możecie się trudzić ale to jest uszkodzony rejestr i jego naprawa jest nie adekwatna do czasu poświęconego przy naprawie w dodatku było napisane że nie ma pewności czy to zadziała. Nawet sam microsoft na swoim forum się poddał z tym problemem i sobie nie poradził.

Rozwiązanie: Wyłącznie formatowanie komputera na którym zamierzamy zainstalować nową drukarkę

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 16276270
    robertamel
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    A jaki system operacyjny? Jaki model drukarki?
    Poza tym przecież istnieje coś takiego jak punkty przywracania, w których zapisywana jest też kopia rejestru.
REKLAMA