logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 4 1.9 TDI - Kontrolka akumulatora, ESP, ABS, auto nie odpala po nocy

kozak1224 13 Lut 2017 19:15 4170 4
REKLAMA
  • #1 16276305
    kozak1224
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Heja

Wczoraj jadąc autostradą zapaliła mi się w golfie kontrolka akumulatora, ktorej towarzyszył dłuższy sygnał dzwiękowy (tzn. takie ponadsekundowe piiip ). Po chwili zapalił się komunikat " generator werkstatt" a po 5 minutach jeszcze kontrolki ESP i ABS. Zjechałem na stacje zgasiłem auto, po 5 minutach zapaliłem bez problemu mimo że kontrolka cały czas sie swieciła. Zniknął juz komunikat generator werkstatt, jednak tylko na minute :). Chwilami kontrolka akumulatora znikała i pojawiała się . Dzisiaj rano po nocy auto nawet nie zakręci raz, jednak radio i swiatło w srodku działają. Trzy tygodnie wcześniej auto podobie bo nocy nie odpaliło(wczesniej nie pojawiały sie kontrolki) , jednak przyjechał "Starter" (takie ubezpieczenie) i odpalił kablami, bo od innego auta nie dało się postawić golfa na nogi ;c. W każdym razie auto jezdziło az do teraz bez ładowania prostownikiem
    A i dodam, że nie zauważyłem różnicy skręcając czy jadąc na jałowym biegu. .
    Please help, myslicie ze to tylko alternator ?
  • REKLAMA
  • #2 16276335
    sadek1979
    Spec od samochodów
    Ocena: 1421
    Nie masz ładowania i wyczerpałeś wszystko z baterii . Napraw alternator , podładuj akumulator i będzie dobrze .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16276458
    Jackall
    Poziom 27  
    Ocena: 395
    Szczotki, ale także pierścień ślizgowy sprawdzić
  • #5 16276493
    wojtekcichy
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Przyjrzałbym się jeszcze skrzynce bezpieczników która jest nad akumulatorem czy się nie grzeje.
REKLAMA