logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezprzewodowy dzwonek z wibracjami do dyskretnego powiadamiania w sąsiednich pomieszczeniach

slavo_s2k 15 Lut 2017 19:43 858 5
REKLAMA
  • #1 16281493
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Mam nietypową potrzebę, nie wiem nawet jak takiego urządzenia szukać lub czy w ogóle coś takiego istnieje, potrzebuję coś do powiadamiania osoby, coś na zasadzie dzwonka bezprzewodowego (czyli jedna osoba ma przycisk , druga odbiornik), ale by urządzenie odbiorcze nie wydawało dźwięków tylko dyskretnie wibracjami powiadamiało, urządzenie nie musi mieć dużego zasięgu, sąsiednie pomieszczenia, odbiornik musi być kompaktowy by się zmieścił do kieszeni, coś by dyskretnie przywołać osobę nie wywołując zamieszania.
  • REKLAMA
  • #2 16281508
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4310
    slavo_s2k napisał:
    nie wiem nawet jak takiego urządzenia szukać lub czy w ogóle coś takiego istnieje
    Telefon komórkowy z wyłączonym dzwonkiem i włączoną wibracją :)
  • REKLAMA
  • #3 16281525
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Telefon niestety z wielu względów odpada, główna przyczyna to praktycznie zerowy zasięg GSM w budynku...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16281635
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    W sumie to może być pomysł, czyli zamiast dźwięku podpiąć silniczek wibracyjny , tylko musiałbym znaleźć coś małego kompaktowego zmieściło się w tej obudowie
  • #6 16284709
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    slavo_s2k napisał:
    W sumie to może być pomysł, czyli zamiast dźwięku podpiąć silniczek wibracyjny , tylko musiałbym znaleźć coś małego kompaktowego zmieściło się w tej obudowie

Co do silniczka wibracyjnego to myślę, że z każdego telefonu starego się nada. Jedne z mocniejszych siedzą bodajże w Nokii 3510.
REKLAMA