logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AOC G2460PG - problemy z ustawieniem jako główny monitor i trybem full screen

donieq88 15 Lut 2017 21:52 912 6
REKLAMA
  • #1 16281908
    donieq88
    Poziom 9  
    Witajcie ,

Mam dość dużo problemów z ustawieniem tego monitora z moim laptopem podłączonym kablem mini DP do DP.

Mianowicie problem polega na tym ze nic mi nie chodzi w full screen, w google chrome i innych przeglądarkach. Nie wiem jak ustawić ten monitor jako główny.
    Jak dam w opcjach w panelu sterownia żeby pokazywało tylko ten monitor, to opcje graficzne ze zintegrowanej grafiki intela znikają i niewiele mogę zdziałać. W opcjach Nvidii przeszukałem już wszystko i nadal nic.

Drugi błąd który teraz pojawił się po zrobieniu formata, to chyba w każdej grze, obraz znikający na kilka sekund ( czarne tło przez 3 sek - gra przez 3 sek) i tak chyba w większości gier, ale też tylko na full screen. Jeśli dam w oknie, to wszystko działa ok.

Jeszcze jedno pytanie, bo widzę ze jak odpalę komputer to monitor cos szaleje i się ściemnia i rozjaśnia w bardzo małym stopniu przez pierwsze kilka minut , tak jak by się rozgrzewał jak jakieś stare pudło. Czy to normalne, czy oddać go na gwarancję?

Proszę o pomoc, bo już wcześniej miałem z tym problem i pisałem na forum, ale nikt mi nie był w stanie pomóc.

Poprawiłem pisownię. Dbaj o nią proszę. RADU23
  • REKLAMA
  • #2 16285464
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam

donieq88 napisał:

W laptopie masz Dwie karty graficzne zintegrowaną i dedykowaną sprawdź dla poszczególnych kart graficznych maksymalną roboczą rozdzielczość oraz ustaw odswiezanie na 60Hz (pewnie jest to do rozdz 1920x1080) Sprawdź TO!

Monitor AOC G2460PG - To jest dobry monitor.

Ten cienki i stylowy monitor powstał z m​myślą o najbardziej wymagających graczach, a funkcja NVIDIA G-SYNC, ultrakrótki czas reakcji wynoszący 1 ms oraz częstotliwość odświeżania 144 Hz zapewniają płynność akcji bez opóźnień lub rozmycia. https://www.morele.net/monitor-aoc-g2460pg-661811/
  • REKLAMA
  • #3 16286393
    donieq88
    Poziom 9  
    Witaj ,

W laptopie mam podłączony monitor do karty graficznej nvidia gtx1060 , poniewaz innego wejscia nie mam , jest jeszcze hdmi ale monitor hdmi nie posiada ,

Skoro monitor obsługuje 144hz to chyba nie powinno być z tym problemow ?

Dalej więc nie rozumiem dlaczego mi nic nie działa w trybie full screen , oraz dlaczego ekran sam przyciemnia i podjaśnie obraz ( w bardzo nie wielkiem stopniu )
    Dodano po 1 [godziny] 40 [minuty]:
    https://youtu.be/2IxoO6T3mzE
    Właśnie nagrałem krótki filmik, co się dzieje z monitorem, jakieś cały warstwy pixeli kolorowych wywala na ułamki sekund, okolp 27-29sekunda, widać najbardziej AOC G2460PG - problemy z ustawieniem jako główny monitor i trybem full screen
    Oraz taki problem , pomaga tylko odłączenie monitora od zasilania , chociaż nie zawsze ...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16287231
    donieq88
    Poziom 9  
    kiss, oglądałem, nie wiem tylko co ten filmik ma wspólnego z moim problemem...?
  • #6 16287233
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Ustaw sobie monitor w tryb automatycznej regulacji
  • #7 16287235
    donieq88
    Poziom 9  
    jest to jakaś opcja w monitorze, czy karcie graficznej?. biały obraz to nie jakas wina fabryczna albo zwarcie?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problemy z ustawieniem monitora AOC G2460PG jako głównego oraz z trybem pełnoekranowym na laptopie z kartą graficzną NVIDIA GTX 1060. W trybie pełnoekranowym aplikacje, takie jak przeglądarki, nie działają poprawnie, a w grach występują znikające obrazy. Po formacie systemu monitor wykazuje nieprawidłowe zachowanie, takie jak przyciemnianie i rozjaśnianie obrazu. Użytkownik prosi o pomoc w rozwiązaniu tych problemów oraz o wyjaśnienie, czy takie zachowanie monitora jest normalne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA