logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykręcić uszkodzone śrubki w laptopie Lenovo G580?

Reuvan 16 Lut 2017 09:44 1323 4
REKLAMA
  • #1 16282556
    Reuvan
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Rozkręcałem laptopa lenovo g580, aby przeczyścić chłodzenie jako że laptop zaczął się grzać i hałasować, gdy odkręcałem śrubki od klawiatury jedna ma gwint rozwalony przez co nie idzie jej wykręcić więc zrezygnowałem aby nic nie uszkodzić to był problem pierwszy natomiast problem drugi zrobiłem sam, gdy skręcałem go ponownie nie przyjrzałem się i jak idiota wkręciłem śrubki 2,5 mm w miejsce na 2mm są to dwie śrubki i żeby było zabawniej są one do klawiatury. Gdy to zauważyłem próbowałem je wykręcić ale nie chcą wyjść, a na chama wole nie próbować macie jakieś pomysły jak wykręcić te 3 śrubki. Myślałem nad przewierceniem ich, albo daniu laptopa do serwisu aby tam to zrobili czy by to zadziałało?
  • REKLAMA
  • #2 16282601
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1118
    Wiercenie to ostateczność. Zawsze jakieś opiłki mogą wpaść na płytę i ciężko się ich czasem pozbyć.
    Próbował bym na delikatnego chama ;), dobrze dobranym śrubokrętem.
    Ew na gorąco. Rozgrzanym do czerwoności śrubokrętem, jest szansa wytopić w ten sposób gwintoiwane tuleje z plastiku w którym siedzą.

A oddanie laptopa do serwisu raczej na pewno by zadziałało ;)
  • REKLAMA
  • #3 16283434
    Reuvan
    Poziom 6  
    A co można poradzić na te za duże śrubki w za małych otworach nie chcą wyjść chociaż się kręcą.
  • REKLAMA
  • #4 16325818
    Putek1000
    Poziom 9  
    prawdopodobnie wyłamałeś te metalowe gwinty wtopione w obudowę, ja bym rozkręcał laptopa.
  • #5 16735238
    Reuvan
    Poziom 6  
    Zamykam temat dziękuję za rzetelne odpowiedzi.
REKLAMA