logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia obrazu na dwóch TV z anteny siatkowej - co może być przyczyną?

tuiko 22 Lip 2005 01:22 866 3
REKLAMA
  • #1 1672175
    tuiko
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Witam mam taki problem może trochę nietypowy i dziwny ale jest mianowicie mam antenę telewizyjną zewnętrzną (siatka) do której są podłączone 2 telewizory a mój problem polega na tym że na obydwóch telewizorach na kanałach np. polsat przez cały ekran biegnie szeroki pas lecz to nie tylko na plsacie tak się dzieje na innych programach tak samo uciekają tzn. na jednej połowie telewizora jest dane program który oglądam a na 2 stronie wsuwa się jakiś inny który śnieży (mam nadzieję ze mnie rozumiecie ) i po chwile znów wraca do normy po jakimś czasie to samo i cały czas są te pasy już próbowałem ustawiać antenę jak i programy w telewizorze ale i tak to nic nie dało bo jest to samo posprawdzałem kabel i tez nigdzie nic nie jest uszkodzone podejrzewałem wzmacniacz w antenie ale to też niemoce być to bo jak by był spalony to by w ogóle przecież nic nie było jak myślicie jest to wina anteny ?? już tak myślałem czy nie jest za mocne zasilenie na wzmacniacz anteny ale zasilacz nie jest zmieniany jest taki jak był od nowości z tą anteną na początku wszystko odbierało ok. a teraz od jakiegoś czasu się tak dzieje nie wiem już co z tym zrobić może zmienić antenę ?? jak tak to jaka jest najlepsza a może da się coś z tym zrobić  co wy o tym problemie sądzicie ?? proszę bardzo was o pomoc!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1672195
    km_serwis
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    Jezeli jest to pas ktory przesowa sie w dol to w zasilaczu masz pusty kondensator przewaznie 100uF .
  • REKLAMA
  • #4 1672923
    tuiko
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    brawo "km_serwis" i "h jaworski" dobrze żeście myśleli kondensator pomógł pasy się straciły :) i jak na razie jest ok jak zauważę że coś się dzieje jeszcze to dam wam znać !!!
REKLAMA