logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plextor-PX128M5M - Problem z instalacją Windowsa oraz formatowaniem

GrOcALs 26 Lut 2017 14:39 1386 6
REKLAMA
  • #1 16308537
    GrOcALs
    Poziom 9  
    Mam problem ze sformatowaniem dysku SSD w laptopie podczas instalacji Windowsa w laptopie wyskakuje mi błąd.

Czy jest jakieś narzędzie do sformatowania dysku?
    EASEUS Partition Master zawiesza się na próbie formatowania systemowa też.
    Rozkręciłem lapka wyjąłem ten dysk i włożyłem jeszcze raz i dalej to samo.
    Czy można zdiagnozować np płytę główną? bo jakiś czas temu miałem problem z głośniami po wł ruszaniu wtyczką do ładowania wtedy zanikał mi dźwięk. może to być zbieżne?
    Zauważyłem, że także wolniej chodzi mi drugi dysk na którym postawiłem Windowsa. ( długo się uruchamia )

Proszę o poradę . Czy dysk padł i nowy trzeba czy winna płyta główna? Jak to zdiagnozować?

Plextor-PX128M5M - Problem z instalacją Windowsa oraz formatowaniem Plextor-PX128M5M - Problem z instalacją Windowsa oraz formatowaniem Plextor-PX128M5M - Problem z instalacją Windowsa oraz formatowaniem Plextor-PX128M5M - Problem z instalacją Windowsa oraz formatowaniem
  • REKLAMA
  • #2 16308599
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3516
    Ten dysk poprawnie pracował na innym komputerze? Ty go używałeś wcześniej?
  • REKLAMA
  • #3 16308609
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    GrOcALs napisał:
    Mam problem ze sformatowaniem dysku SSD w laptopie podczas instalacji Windowsa w laptopie wyskakuje mi błąd.

A przy próbie usunięcia partycji dokonanej z poziomu instalatora co się dzieje?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #4 16308611
    GrOcALs
    Poziom 9  
    Tak miałem na nim system postawiony. I pewnego dnia nie chciał wstać więc chciałem postawić Windows na nowo lecz przy probie formatu z pozycji instalatora wyskoczył taki błąd jak na zdjęciu.

Dodano po 2 [minuty]:

Matuzalem napisał:
    A przy próbie usunięcia partycji dokonanej z poziomu instalatora co się dzieje?

Nic ale jak postawie system to widzi zawartość nie skasowaną. Nie da się też na tej usuniętej i stworzonej z poziomu instalatora zainstalować bo wyskakuje błąd że nie można sformatować..
  • REKLAMA
  • #5 16308621
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3516
    Wygląda na uszkodzony SSD.
  • #6 16308622
    GrOcALs
    Poziom 9  
    Kasek21 napisał:
    Wygląda na uszkodzony SSD.

Po czym wnosisz?
  • #7 16309786
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3561
    Dysk podłącz jako drugi i sprawdź czy zadziała "Secure Format" (Plextool). :idea:
    http://www.goplextor.com/Support/FaqContent/cc3b64daccbd4a0ea50ed0f6d5bcac8e
    Załączniki:
    • Plextool v1.2.2.zip (3.64 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z formatowaniem dysku SSD Plextor PX128M5M podczas instalacji systemu Windows. Pojawia się błąd, a narzędzia takie jak EASEUS Partition Master nie działają poprawnie. Po wyjęciu i ponownym włożeniu dysku problem nadal występuje. Użytkownik zastanawia się, czy problem może dotyczyć płyty głównej, ponieważ wcześniej miał problemy z dźwiękiem. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że dysk może być uszkodzony oraz proponują użycie narzędzia "Secure Format" z Plextool, aby spróbować sformatować dysk jako drugi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA