logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne cienie przy ikonach przy wyższej częstotliwości odświeżania ekranu

arek_k. 22 Lip 2005 11:00 1639 4
REKLAMA
  • #1 1672627
    arek_k.
    Poziom 11  
    mam taki dzwny problem otóż im wyzsza czestotliwosc odswierzania ekran tym większe cienie przy ikonach i przy lewym boku ekranu. początkująco myslalem ze to karta graficzna jest winna ale gdy kupilem R9550 to problem byl ten sam. i teraz stawiam na monitor ze to on jest jakis lufny. jezeli się myle to prosze mnie oswiecic :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1672652
    Tomex
    Poziom 20  
    Ocena: 33
    Moze poprostu monitor nie wytrzymuje zadanej czestotliwości, proponuje zobaczyć w instrukcji obsługiwane kombinacje (rozdzielczość*f_odświeżania)
  • REKLAMA
  • #3 1672663
    arek_k.
    Poziom 11  
    mam philipsa 107e (107e2). karta pokazuje ze najwyzsza dla tego monitora rozdzielczosc to 1280x1024
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1672752
    Radeon 24
    Poziom 24  
    Ocena: 192
    Jesli masz kabel vga pomiedzy monitorem a karta graficzna tzn jesli monitor ma wtyczke do vga to wymien ten kabel. Sa to objawy niezaekranowanego kabla tzn. "precyzyjniej" mowiac przewody kolorow (rgb) nie sa z osobna ekranowane tylko wszystko razem. Taki kabel (ekranowany pojedynczo) jest o wiele tanszy od ekranowanego kazda zyla(RGB) osobno. Pozdrawiam!!
  • Pomocny post
    #5 1672789
    jimyx
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Ja miałem taki problem, najpierw pokazywały mi się cienie za ikonami w windowsie, potem miałem ciemniejszy obraz, potem przy nagrzaniu ekran zaczął gasnąć, a po jakimś czasie umarł zupełnie. ;(

Chcesz przedłużyć jego zycie, wyłączaj go jak odchodzisz od komputera...

lub

Może masz już zużyty monitor i czas zastanowić się nad kupnem nowego?
REKLAMA