logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaczący ping w grach sieciowych na routerze TP-Link WR543G, Internet 2Mb/s

KubD3X 01 Mar 2017 14:34 1068 13
REKLAMA
  • #1 16315259
    KubD3X
    Poziom 7  
    Mam problem z pingiem w grach sieciowych.Zawsze było dobrze, a od siedmiu miesięcy ping raz skacze, a raz nie i nie wiem czego to jest wina.Proszę o pomoc.

router: tp-link wr543g
    Internet: 2Mb/s
    Dostawca: GIGA Komputer
  • REKLAMA
  • #2 16315287
    kemotix
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Skontaktuj się ze swoim dostawcą.
  • REKLAMA
  • #3 16315360
    KubD3X
    Poziom 7  
    U niego jest wszystko dobrze.Mój brat ma Internet od tego samego dostawcy i mu nie skacze ping.
  • #4 16315571
    kemotix
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Ale kontaktowałeś się z dostawcą, czy wnioskujesz że u nich wszystko dobrze bo u brata działa?
    Brat ma dom na tej samej działce? W pobliżu?
  • #5 16315587
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Sprawdzałeś stabilność łącza bez routera?
  • REKLAMA
  • #6 16315852
    KubD3X
    Poziom 7  
    Kontaktowałem się z dostawcą już dawno i mówił że jest wszystko dobrze, a jak zobaczyć stabilność Internetu bez routera ?bo nie wiem jak to zrobić

Dodano po 44 [minuty]:

a może być to wina jakiś urządzeń w domu lub drzew? bo sąsiedzi mają drzewa około 20-30 metrów i się stykają z tą linią prądu lub internetu nie wiem jak to się nazywa.
  • #7 16317956
    KubD3X
    Poziom 7  
    dzisiaj sprawdzałem 2 programy:cfossped i wtfast po tych programach byl ping po 700 gdy odinstalowalem byl ja zwykle 22-25, ale skakal kiedys instalowalem te programy to moze jakis plik zostal w rejestrze systemu i dlatego może skacze ping, ale to raczej mało prawdopodobne.
  • #8 16329344
    KubD3X
    Poziom 7  
    to wie ktoś przez co skacze ten ping? zawsze było dobrze.
  • REKLAMA
  • #9 16332308
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5474
    KubD3X napisał:
    to wie ktoś przez co skacze ten ping?

Uszkodzona antena odbiorcza, uszkodzony przewód łączący antenę z domem, uszkodzone urządzenie PoE, uszkodzony przewód łączący PoE z Twoim komputerem, uszkodzony zasilacz tej anteny, syf i wirusy w Twoim komputerze - i jeszcze kilkanaście innych możliwości.

Sam tego nie zrobisz (musisz mieć sprzęt na podstawienie zamiast uszkodzonego - jeśli takowym będzie) - zgłoś to dostawcy.
  • #10 16334213
    KubD3X
    Poziom 7  
    a może być to wina jakiś plików po programach: cfossped lub wtfast, ponieważ ostatnio znalazłem plik z 21 września z cfossped, a tak mi się wydaje, że w ten dzień zaczął skakać ping, ale sobie nie przypominam, że to instalowałem, ale wszystko możliwe.
  • #11 16334412
    KOCUREK1970
    KubD3X napisał:
    jak zobaczyć stabilność Internetu bez routera ?bo nie wiem jak to zrobić

Odłączyć Twój router, i podłączyć się do anteny bezpośrednio przewodem pomijając ów router.
    KubD3X napisał:
    może być to wina jakiś plików po programach: cfossped lub wtfast,

Tak samo możesz się lekarza przez telefon zapytać na co jesteś chory.
    Format systemu i stawiasz go na nowo (albo zupełnie inny komputer podstawiasz w miejsce swojego) - no coś musisz sam zacząć eliminować.
  • #12 16335042
    KubD3X
    Poziom 7  
    podłączyłem router kablowo jest godzina 1 w nocy, a o tej godzinie na radiowce zawsze mam dobry ping w dzien zobacze tylko jest problem sie nie dziala wi-fi jest "Uzyskiwanie adresu ip"
  • #13 16335046
    KOCUREK1970
    Od wifi jest TWÓJ router a nie sprzęt operatora.
    Dopóki będziesz połączony przewodem z anteną, o żadnym wifi nie ma tu mowy.

Oczywiście przyczyną wysokiego pingu mogą być inne sieci wifi, pracujące na tym samym co Twoja sieć kanale.
  • #14 16335050
    KubD3X
    Poziom 7  
    już zrobiłem wi-fi w telefonie teraz muszę mamie tak jakby ukraść telefon i jej też to zrobić bo moja mama to na internecie co dzień po 10h siedzi

Dodano po 2 [minuty]:

teraz poczekać do dnia i zobaczyć jak ping

Dodano po 47 [sekundy]:

poustawiałem w karcie sieciowej te adresy ip i ladnie chodzi

Dodano po 10 [minuty]:

no i dupa pokazuje ze jest wi-fi a nie ma internetu w telefonie

Dodano po 9 [minuty]:

jeśli wiesz co zrobić w tej sytuacji to napisz bo pokazuje ze jest wi-fi a nie ma neta w fonie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem ze skaczącym pingiem w grach sieciowych na routerze TP-Link WR543G przy prędkości Internetu 2Mb/s od dostawcy GIGA Komputer. Po konsultacjach z dostawcą, który potwierdził stabilność łącza, użytkownik podejrzewa, że problem może wynikać z urządzeń w domu lub zakłóceń spowodowanych przez pobliskie drzewa. W trakcie dyskusji zasugerowano sprawdzenie stabilności łącza bez routera, a także odłączenie routera i podłączenie się bezpośrednio do anteny. Użytkownik zauważył, że po zainstalowaniu programów cfossped i wtfast ping wzrastał, co może sugerować problemy z oprogramowaniem. Po podłączeniu kablowym ping poprawił się, ale wystąpiły problemy z połączeniem Wi-Fi. Użytkownik kontynuuje poszukiwanie rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA