logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Internet INEA - problem - Chwilowe zrywy internetu

Maxkamell 03 Mar 2017 15:32 2844 9
REKLAMA
  • #1 16320443
    Maxkamell
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Witam,

Problem z chwilowymi zanikami dostępu do internetu.
    Czy załączone screeny potwierdzają problem po stronie dostawcy internetu ?
    Dodam że komputer jest połączony kablem, a braki dostawy występują w różnych odstępach czasowych przeważnie co 5-15min.

Dziękuję za pomoc,
    pozdrawiam
    Internet INEA - problem - Chwilowe zrywy internetu Internet INEA - problem - Chwilowe zrywy internetu

Moderowany przez RADU23:

Post edytowałem, usuwając tapetę pulpitu z erotyczną grafiką.
    Nie zamieszczaj takich screenów na forum publicznym. Starczą screeny rzeczy niezbędnych- tak jak wstawiłem obrazki.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16326545
    Kraku25
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Screen z opóźnieniem do googlea 500ms może sugerować problem po stronie operatora. Ściągnij np WinMtr i zobacz gdzie są straty pakietów (to taki traceroute tylko działa nonstop)
  • Pomocny post
    #3 16326641
    roton
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Dzień dobry.
    Ja takie objawy miałem przez kilka miesięcy. Na moje interwencje otrzymywałem sms-y o zamknięciu zgłoszenia usterkowego, natomiast problem pozostawał. W końcu zerwałem z nimi umowę. Ale inea i tak woła o kasę za okres kiedy nie dostarczała mi sygnału. Moje prywatne "dochodzenie" wykazało uszkodzone zasilacze w ich nadajniku.
    Pozdraqwiam.
  • REKLAMA
  • #4 16326786
    Maxkamell
    Poziom 7  
    Pytanie do Kraku25,

OK mam pobrany program, co dalej ? niestety nie jestem biegły w tej tematyce

Pozdrawiam
  • #5 16326827
    Kraku25
    Poziom 12  
    Wpisz tam adres np 8.8.8.8 wystartuj na godzinę i zobaczysz na jakim serwerze będą straty pakietow. Możesz to wkleić tutaj.
  • REKLAMA
  • #6 16333829
    Maxkamell
    Poziom 7  
    Kraku25 napisał:
    Wpisz tam adres np 8.8.8.8 wystartuj na godzinę i zobaczysz na jakim serwerze będą straty pakietow. Możesz to wkleić tutaj.
    Załączniki:
    • r4.TXT (1.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • r3.TXT (1.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • r2.TXT (1.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 16334332
    Maxkamell
    Poziom 7  
    roton napisał:
    Dzień dobry.
    Ja takie objawy miałem przez kilka miesięcy. Na moje interwencje otrzymywałem sms-y o zamknięciu zgłoszenia usterkowego, natomiast problem pozostawał. W końcu zerwałem z nimi umowę. Ale inea i tak woła o kasę za okres kiedy nie dostarczała mi sygnału. Moje prywatne "dochodzenie" wykazało uszkodzone zasilacze w ich nadajniku.
    Pozdraqwiam.

U mnie dokładnie to samo !! :/ trzeci raz zamykają zgłoszenie usterkowe a problem jest cały czas
  • #8 16335015
    Kraku25
    Poziom 12  
    R2 ewidentnie problem u ciebie.
    R3 - problem u dostawcy INEI czyli w Netii, wyprą się.
    R4 - sprawa dyskusyjna, ale grubo poniżej 1% utraty to jest raczej zjawisko normalne.

Martwił bym się tym pierwszym plikiem (R2), nie miałeś połączenia ze swoim routerem.
    teraz dopiero zauważyłem 'General failure' na Twoim screenshocie. Przyczyn może być wiele ale możliwy jest uszkodzony kabelek u ciebie lub karta sieciowa. Poruszaj podczas pingowania kablem przy kompie i routerze.
  • #9 16404946
    darful
    Poziom 10  
    Tydzień bez spadków internetu od Inea jest dniem straconym,wiem co mówię korzystam z ich usług już ponad 5 lat!
  • #10 17958733
    Maxkamell
    Poziom 7  
    nie pamiętam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z chwilowymi zanikami dostępu do internetu, które występują co 5-15 minut, mimo połączenia kablowego. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że opóźnienia w pingach mogą wskazywać na problemy po stronie dostawcy, a także zalecają użycie programu WinMtr do analizy strat pakietów. Wspomniano o wcześniejszych doświadczeniach z dostawcą INEA, gdzie problemy z internetem trwały przez dłuższy czas, a zgłoszenia usterek były zamykane bez rozwiązania problemu. Użytkownicy wskazują na możliwe uszkodzenia sprzętu, takie jak kable lub karta sieciowa, jako potencjalne przyczyny problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA