logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaczący ping w grach tylko u mnie

Durkane 07 Mar 2017 12:49 4011 4
REKLAMA
  • #1 16328907
    Durkane
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem z pingiem w grach. Chodzi o to, że gram sobie mam ping 40 ms i nagle skacze do 200-400 ms i wraca do 40.
    Inne osoby, które są połączone do tej samej sieci tylko na innych komputerach nie mają takiego problemu. Mają cały czas stały ping 47 ms.
    Wrzucam zdjęcie pingowania wp przez jakieś 30 min.
    Robiłem test w ICSI Netalyzr i Speedtest

Specyfikacja komputera:

Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-5005U CPU @ 2.00Ghz
    Karta Graficzna: Intel(R) HD Graphics 5500 i NVIDIA GeForce 920M
    Ramy: 8GB
    Karta sieciowa: Mediatek MT7630E 802.11bgn Wi-Fi Adapter i Realtek PCIe GBE Family Controller
    Windows 8.1 Pro 64 bit.

Zauważyłem, że w kartach sieciowych pojawiają mi się jakieś:

Miniport WAN (IKEv2)
    Miniport WAN (L2TP)
    Miniport WAN (PPPOE)
    Miniport WAN (PPTP)
    WAN Miniport (IP)
    WAN Miniport (IPv6)
    WAN Miniport (Network Monitor)
    WAN Miniport (SSTP)

Dodam jeszcze, że takie skoki pingów mam np. w League of Legends, a natomiast w World of Warcraft ping już jest normalny. Ostatnio miałem na odwrót, że w lolu było ok, a w WoW były skoki pingu.
  • REKLAMA
  • #2 16329884
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    puść w jednym okienku ten ping do wp.pl a w drugim ping do swojego routera. Poobserwuj, czy przypadkiem w podobnym momencie nie będzie problemu.
  • REKLAMA
  • #3 16330523
    Durkane
    Poziom 2  
    Przeinstalowałem sterowniki do karty sieciowej i jest trochę lepiej, problem ze skokiem pingu występuje co 3-5 min teraz i z takim delikatnym, że nie zacina mnie totalnie tylko jest małe opóźnienie i ping pokazuje na chwilę 150 albo 200-300 i spada. Może mi ktoś powiedzieć skąd mi się nagle pojawiło tyle tych WAN Miniport ? Jutro zrobię tak jak napisałeś :) Puszczę do wp i do routera ping i zobaczymy czy jakieś problemy się pojawią tu i tu.
  • REKLAMA
  • #4 16330853
    salmon
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 262
    Durkane napisał:
    Może mi ktoś powiedzieć skąd mi się nagle pojawiło tyle tych WAN Miniport ?

Może po prostu w menu "Widok" masz zaznaczone "Pokaż ukryte urządzenia"?
  • #5 16335383
    Durkane
    Poziom 2  
    Właśnie nie mam tego zaznaczonego. Jak tylko pojawia się problem z pingiem to wystarczy dać aktualizuj na karcie sieciowej, wybrać sprzęt z listy i jak go zainstaluje to wszystko jest ok.
    Może coś karta sieciowa nie chce współpracować dobrze z windowsem ? Może tak być?
REKLAMA