logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SL45i - Błąd Error: Unable to read Elite BlockId=67 info po wgraniu eepromu

Marek_RADOM 22 Lip 2005 22:21 993 5
REKLAMA
  • #1 1674515
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam

Mam siemensa SL45i i slabo trzymala mi bateria i postanowilem wgrać nowe ustawienia baterii. Uzylem programu Siemens tool 1.3 i wlozylem telefon do stacji dokującej i program wykryl go i wlaczylo sie Service Mode. Zczytalem ustawienia standardowe na dyski wczytalem z dysku inne, wgralem do telefonu, ale kliknąlem na Write to phone kilka razy i wyskoczyl taki blad: "Error: Unable to read Elite BlockId=67 info". Próbowowałem włączyć telefon a tu tylko podświetlanie na ułamek sekundy się włącza i nic, próbowałem tez wgrać ustawienia oryginalne i wciaz ten bład :/, nawet wgrałem czystego flasha v5601 i nic POMOCY !!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1674703
    matacz1
    Poziom 16  
    witam
    sciagnij sobie freie z www.axnet.pl
    eeprom i flash znajdziesz na http://www.siemensmania.cz tylko sie zalogowac trzeba (flash tam zamieszczone w formacie winswup )
    freia wgraj eeprom do fona konfigurujac go uprzednio tzn zaznaczajac obcczar eeproma , poczym ustaw oryginalny imei zdejmujac locka freia
    i tel wstanie
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1674741
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    zarejestrowalem sie tam ale neio moge sie tam zalogowac :/ mozesz sciagnac i umiesscic na forum eeprom?

Dodano po 3 [minuty]:

o juz mam konto bo mail do mnie nie przyszedl jakis czas i juz jest

Dodano po 7 [minuty]:

Wgrałem eeprom z tej stronki i od razu telefon ruszył, ale było Wrong software, więc sciagnąlem simlocka i przy tym ustawilem standardowe imei i telefon chodzi. Wielkie dzięki

Dodano po 1 [minuty]:

Aha mam nadzieje ze w nowym eepromie bedzie lepiej dzialac bateria i ladowanie, bo wczesniej mialem tak, ze jak podlaczylem ladowarke to mi sie telefon wylaczal, ale tylko wtedy gdy bylo 3 kreski.
  • REKLAMA
  • #4 1679587
    TomGra
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Dodano po 1 [minuty]:

Aha mam nadzieje ze w nowym eepromie bedzie lepiej dzialac bateria i ladowanie, bo wczesniej mialem tak, ze jak podlaczylem ladowarke to mi się telefon wylaczal, ale tylko wtedy gdy bylo 3 kreski.[/quote]

... a to już wskazuje bardziej na końcówkę mocy...
  • REKLAMA
  • #5 1686924
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    teraz sie juz nie wylacza, ale cos za szybko jest naladowany na full i szybko pada bateria. Przeslucham ze 2 moze 3 razy cala karte 32mb i bateria pada, a jest 3 kreski i nagle bateria pusta. Dzieje sie tez tak jak wylacze mp3 i ktos do mnie zadzowni to mi sie wylacza telefon.

Dodano po 9 [minuty]:

Chce go zrobic dobrze bo mam go dosc jak mi sie wylacza jak chce odebrac rozmowe :/
  • #6 1687620
    TomGra
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Marek_RADOM napisał:
    teraz się juz nie wylacza, ale cos za szybko jest naladowany na full i szybko pada bateria. Przeslucham ze 2 moze 3 razy cala karte 32mb i bateria pada, a jest 3 kreski i nagle bateria pusta. Dzieje się tez tak jak wylacze mp3 i ktos do mnie zadzowni to mi się wylacza telefon.

Dodano po 9 [minuty]:

Chce go zrobic dobrze bo mam go dosc jak mi się wylacza jak chce odebrac rozmowe :/

Miałem to samo wymieniłem końcówkę(35zł) i jest ok
REKLAMA