logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Grand Voyager 3.8 98 - Skrzynia automat - Nie mogę wrzucić na R i P

pako4327 10 Mar 2017 22:51 2292 4
REKLAMA
  • #1 16337030
    pako4327
    Poziom 2  
    W automacie nie mogę wrzucić biegu wstecznego R i P (parking). Dźwignia zmiany nie wchodzi do pozycji R i P, dostęp jest zablokowany. Dostępne są pozostałe N, D, 3, L. Auto jeździ. Stoi teraz na N, ale przez to nie można wyciągnąć kluczyków (które dają się wyciągnąć ze stacyjki tylko, gdy dźwignia zmiany biegów przejdzie do pozycji P). Usterka pojawiła się, gdy auto odebrałem od blacharza. Czy mogę sobie sam poradzić lub z asystą mechanika, który może nie mieć doświadczenia w automatach (Choszczno, zachodniopomorskie: stąd chyba daleko do jakiegoś kompetentnego warsztatu), co mogło pójść nie tak? Ktoś może wskazać, gdzie to najbliżej naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 16337125
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2965
    Najpierw pooglądaj skrzynie biegów gdzie jest wybierak. Możliwe, ze coś wpadło (na przykład klucz, czy kawał blachy) i fizycznie blokuje możliwość przesunięcia wybieraka.
  • REKLAMA
  • #3 16337159
    pako4327
    Poziom 2  
    ok. Sprawdzę. Czy jest możliwość, że to usterka związana z elektryką/elektroniką? (jakiś kabelek, czujnik, elektromagnes). Nie znam się, ale nie wiem czy bardziej szukać mechanika czy gościa od elektryki/elektroniki w tym rejonie.
  • REKLAMA
  • #4 16337905
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 16338033
    pako4327
    Poziom 2  
    Dobry pomysł.. Sprawdzę. Za parę dni dam znać jak poszło.
REKLAMA