logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung UE32F5300 - brak obrazu jest dźwięk

moj.skarb 17 Mar 2017 17:39 6762 6
REKLAMA
  • #1 16352343
    moj.skarb
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Wiem że podobne tematy już były poruszane ale u mnie jakby są nieco inne objawy.
    Nagle zniknął obraz , podświetlenie jest ( czyli ciemny obraz jest nieco jaśniejszy niż po wyłączeniu ) , dźwięk jest . tv podłączone do dekodera , można zrobić głośniej jedynie pilotem od dekodera, natomiast pilot od tv nie reaguje na regulację głośności. Również nie mogę przełączyć na inny kanał pilotem od dekodera. Podłączałem do drugiego dekodera i tam z kolei nie było nawet dźwięku. Po przestudiowaniu forum wygląda to na awarię tzw. płytki t-con. Ktoś pomoże zanim coś popsuję albo coś niepotrzebnie kupię? samsung UE32F5300 - brak obrazu jest dźwięk

Czy coś mogę tu sprawdzić? jestem średnio zaawansowany ale żadnej pracy się nie boję
  • REKLAMA
  • #2 16352386
    MKolasa
    Poziom 1  
    Twoje pytanie przypomniało mi dowcip, którego nie pamiętam.
  • REKLAMA
  • #3 16352513
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1631
    moj.skarb napisał:
    pilot od tv nie reaguje na regulację głośności

Nie pomieszałeś czegoś? Pilot ma zareagować, czy TV?

moj.skarb napisał:
    wygląda to na awarię tzw. płytki t-con

Podaj oznaczenie tej tzw. płytki t-con.
  • #4 16352666
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 869
    Darmo pobrałem to się podzielę... Pomierzysz, napiszesz, wyciągniesz wnioski MOŻE naprawisz może nie naprawisz.
    PS pewnie 35V zwarte.
    Załączniki:
    • samsung UE32F5300 - brak obrazu jest dźwięk isl runtka.jpg (241.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 16352911
    moj.skarb
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Płytka jest dokładnie taka jak podał zdzich42
  • REKLAMA
  • #6 16353040
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1096
    No to mierniczek w łapki i do dzieła. ;)
  • #7 16353052
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1631
    Adam-T napisał:
    No to mierniczek w łapki i do dzieła.

Lepiej bym tego nie ujął, czekamy na opis tej płytki :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Samsung UE32F5300, który nagle stracił obraz, mimo że dźwięk działa. Podświetlenie ekranu jest widoczne, ale obraz jest ciemny. Pilot od telewizora nie reaguje na regulację głośności, a użytkownik nie może przełączać kanałów. Po podłączeniu do innego dekodera dźwięk również zniknął. Użytkownik podejrzewa awarię płytki t-con i prosi o pomoc w diagnozie oraz ewentualnej naprawie. W odpowiedziach sugerowane jest pomiaranie komponentów oraz podanie oznaczenia płytki t-con.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA