logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku na YouTube w Google Chrome po formacie systemu Dell Vostro 3555

Limerus 18 Mar 2017 17:01 1863 8
REKLAMA
  • #1 16354405
    Limerus
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Witam!

Robiłem ostatnio znajomemu format systemu (czyściłem wszystko nawet partycję systemową przed rozpoczęciem instalacji), zainstalowałem sterowniki ze strony producenta. Menadżer urządzeń nie wyświetla "braków" w sterownikach. Potem poszły w ruch podstawowe programy i wtyczki. Adobe Flash, antywirus, Adobe Shockwave Player itd.

Po formacie pojawił się problem z dźwiękiem na filmach z YT. Nie które filmy nie jako nie przekazują dźwięku po uruchomieniu, trzeba wtedy odświeżyć przeglądarkę (google chrome) i dźwięk jest z powrotem. Dzieje się to rzadko, nigdy w trakcie filmu, lecz przy jego odpaleniu. Problem ten jest troszkę irytujący :/

Dell Vostro 3555:

Windows 7 Profesional x64
    procesor AMD 1,5 GHz (nie pamiętam dokładnego modelu, ale wątpię że może to coś wnosić do tematu)
    Karta graficzna zintegrowana

Piszcie czego brakuje, postaram się na bieżąco dostarczyć informację. Zapomniałem zainstalować mu Schockwave i już miałem nadzieję że po instalacji problem znikł, ale niestety dzwonił że nadal tak się dzieje.

Z góry dzięki za pomoc.

P. S. Uprzedzę przemądrzałych, tak dźwięk w przypadku każdego z filmów w których pojawił się problem, jak i w mikserze tak i na YT był włączony i podkręcony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16354409
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3545
    Na innej przeglądarce jest to samo?
  • REKLAMA
  • #3 16354440
    Limerus
    Poziom 6  
    Już pobiera Mozillę, jeśli problem się pojawi też na niej dam znać, jak na razie przyjmijmy że nie.
  • REKLAMA
  • #4 16358046
    czurabura

Poziom 13  
    Ocena: 7
    Masz zainstalowanego flash playera nie koniecznie wlasciwa wtyczkę do danej przeglądarki. Po za tym Nowy Google Chrome blokuje Flash Playera i w zamian przetestuje na stronach standard HTML5. Poza tym program wyświetla nowy komunikat ostrzegawczy na stronach, gdzie zbierane są ważne dane, ale brakuje im HTTPS. Np Firefox 52.0 nie akceptuje już żadnych wtyczek NPAPI poza Flash Playerem. Silverlight, Java, Adobe - te plug-iny już nie działają.
    Tutaj krok po kroku jest jak to instalować
    https://support.google.com/chrome/answer/6258784?hl=pl
    Konto firmowe:
    KSND KOMPUTERY SERWIS NAPRAWA
    Józefiaka 18, Sieradz, 98-200 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #5 16361616
    Limerus
    Poziom 6  
    Robiłem według wskazówek, ale nadal bez zmian. Zaktualizowałem chroma .

Kolejny objaw problemu: Po za-pauzowaniu filmu, odczekaniu 5 min (dosłownie) i jego ponownym wznowieniu dźwięk także znika, mimo że przed pauzą był.

Mozilla ma TEN SAM problem.

Sterowniki?
  • #6 16362786
    czurabura

Poziom 13  
    spróbuj ale nie mam żadnych info o tym co masz zainstalowane w systemie ani o wersji sterownika z jakiego korzystasz ani żadnych screnow

http://www.driverscape.com/manufacturers/dell/laptops-desktops/vostro-3555/16496

powyzej sa sterowniki
    Konto firmowe:
  • #7 16365813
    Limerus
    Poziom 6  
    Sterowniki instalowałem z oficjalnej strony (jak już wspominałem), dokładnie z tej. Ale czy mogłem pominąć jakiś sterownik nie koniecznie od dźwięku?
  • Pomocny post
    #8 16453347
    czurabura

Poziom 13  
    Jaka posiadasz kartę sieciowa i czy możesz określić mi jaki tam jest zainstalowany sterownik Moze karta sieciowa ma jakiś konflikt
    Konto firmowe:
  • #9 17128587
    Limerus
    Poziom 6  
    Problemem nie była przeglądarka, tylko sama karta dźwiękowa... Działała jak się jej podobało (była uszkodzona), sterowniki się gryzły...

Podsumowanie tematu

✨ Po formacie systemu Dell Vostro 3555 i instalacji sterowników z oficjalnej strony producenta, użytkownik napotkał problem z dźwiękiem na YouTube w przeglądarce Google Chrome. Dźwięk znika sporadycznie przy uruchamianiu filmów, a jego przywrócenie wymaga odświeżenia strony. Użytkownik zainstalował również Adobe Flash i inne wtyczki, ale problem nadal występuje. Po przetestowaniu na przeglądarce Mozilla Firefox, problem się powtarza. Wskazano na możliwość konfliktu sterowników lub uszkodzenia karty dźwiękowej, co zostało potwierdzone przez użytkownika, który stwierdził, że karta dźwiękowa działała niestabilnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA