logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung R200 nie da sie dzwonic, esemesowac, ani dodzwonic d

Pasik7891 23 Lip 2005 20:57 1097 7
REKLAMA
  • #1 1676549
    Pasik7891
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam! mam problem duuuzy bo nie moge donikogo zadzwonic bo wyskakuje bład polaczenia, wyslac do nikogo smsa, ani nikt do mnie sie nie moze dodzwonic bo w sluchawce slyszy ze jestem poza zasiegiem lub mam wylaczony telefon :cry: a telefon jest wlaczony. Dzis pisalo ze jest ograniczenie sieci ale zniknelo i dalej nie da sie nic robic :cry:. Prosze o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 1676587
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    na 90% to koncowka mocy.
  • REKLAMA
  • #3 1676649
    Pasik7891
    Poziom 12  
    resetowalem eprom bo wyczytalem na forum ze moze pomoc ale lipa dalej nie dziala:( a moze soft padl??
  • #4 1676692
    kobbe
    Poziom 11  
    Witam
    Rozkręć telefon i dolną obudowę pryśnij od środka grafitem lub wyklej folją aluminiową poprostu ja zaekranyj , był już gdzieś na forum poruszany taki problem .
    Pozdrawiam
    Mariusz
  • #5 1676710
    Pasik7891
    Poziom 12  
    a nie da sie bez rozkrecania cos z tym zrobic :(? bo nie chce nic w nim popsuc :) a poza tym nie mam nawet takiego gwiazdkowego srubokrecika:(
  • REKLAMA
  • #6 1676780
    kobbe
    Poziom 11  
    Niestety bez rozkrecenia telefonu usterki nie usuniesz , pisałeś że reset epromu nic nie dał a na soft raczej nie stawiałbym chyba że coś już wgrywałeś to telefonu . Jeśli nie musisz go rozkręcić i zaekranować tylnią obudowe zazwyczaj pomaga . Odnośnie śrubokrętu proponuje zakup torxa szóstki . Jeśli uznasz że nie dasz rady naprawić telefonu bo się boisz ze coś uszkodzisz zanies telefon do serwisu .
    Pozdrawiam
    Mariusz
  • REKLAMA
  • #7 1676801
    Pasik7891
    Poziom 12  
    ja go dzisiaj kupilem :) ale na gieldzie a nastepna dopiero w sobote :( wiec nie wiem co robic :( ciekawe ile sobie krzyknal w serwisie :)
  • #8 1694108
    Pasik7891
    Poziom 12  
    No i po problemie oddalem telefonik, dostalem kaske, kupilem inny tel i dziala bez zarzutow. Dziex za pomoc i Pozdrawiam :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem z Samsungiem R200 polegał na braku możliwości wykonywania połączeń głosowych i wysyłania SMS-ów oraz na tym, że telefon był widziany jako poza zasięgiem lub wyłączony, mimo że był włączony. Przyczyną najprawdopodobniej była uszkodzona końcówka mocy. Próba resetu pamięci EPROM nie przyniosła efektu, a podejrzenia padły również na uszkodzenie oprogramowania, jednak nie potwierdzono tego. Zalecano rozkręcenie telefonu i ekranowanie dolnej obudowy od środka grafitem lub folią aluminiową, co miało już pomóc w podobnych przypadkach. Bez rozkręcenia telefonu usterki nie da się usunąć, a do tego potrzebny jest śrubokręt typu Torx 6. Ostatecznie autor oddał telefon do serwisu, otrzymał zwrot pieniędzy i zakupił nowy telefon, który działał poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA