logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sym Symply 50 4T - Gaśnie podczas jazdy, traci prędkość, nie odpala od razu

naruto29 28 Mar 2017 11:13 3240 5
REKLAMA
  • #1 16376447
    naruto29
    Poziom 7  
    Ocena: 35
    Witam,
    Podczas jazdy skuter gaśnie po prostu po pewnym czasie czasami to 1 minuta czasami to 3 minuty skuter traci na predkosci i z tych 60km/h robi sie 30(manetke mam przekrecona do końca) 20 i nagle gaśnie.
    Nie mogę go wtedy od razu zapalić na kopke to samo.
    Po odczekaniu 5 minut jest w porządku jednak sytuacja zatacza koło.
    Jaka może być przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 16376496
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    naruto29 napisał:
    Jaka może być przyczyna?

W pierwszej kolejności sprawdź czy nie zatyka się dopływ paliwa do gaźnika ( zapchany filtr, śmieci w baku ... ) .
  • REKLAMA
  • #3 16376500
    naruto29
    Poziom 7  
    a moze mi ktos mniej wiecej opisac gdzie znajduja sie te części najlepiej obrazkowo.
    Jedynie co w skuterze robiłem to zmieniałem olej i trochę podkręcałem obroty przy gaźniku + wymiana modułu i nic wiecej z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #4 17443467
    mariusz 2010.
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    mam ten sam problem tylko ze kupiłem ten skuter w tam tym roku ze sklepu i już byłem z nim 4 raz na serwisie i nie chcą powiedzieć co dokładnie go boli. Jak ostatnio odebrałem ten skuter ze serwisu to przez około2,5 miesiąca było ok, teraz jest to samo. To znaczy ze jak go od pale to silnik pracuje normalnie po przejechaniu kilkuset metrów zaczyna gasnąć i muszę trzymać gas na maksa i to czasami nie pomaga, wtedy muszę odczekać pare minut żeby go odpalić i tak ze 4 razy puki nie załapie. jak już zaczyna jechać to jedzie ale niema tej siły. Może ktoś zna przyczynę tego skutera, sym 50 st 4t proszę o odpowieć
  • REKLAMA
  • #5 17444966
    naruto29
    Poziom 7  
    Ja to naprawiłem juz rok temu.
    Przeczyściłem pomkę paliwa przedmuchałem kompresorem
    Do tego skuter ma taki gruby wąż ktory biegnie po prawej stronie od akumulatora jest on zz takim filtrem na koncu tam miałem pełno śmieci błota itd Skuter odpukac do teraz chodzi ładnie
  • #6 17506809
    mariusz 2010.
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    czy na pewno będzie to. bo wczoraj z tym skuterem miałem znowu ten sam problem ale sprubuje to wyczyscic.Dzieki
REKLAMA