logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Word 2016 - Przypis dolny na równi z tekstem, jak to naprawić?

asia191290 01 Kwi 2017 02:43 3081 1
REKLAMA
  • #1 16385019
    asia191290
    Poziom 1  
    Kod: Javascript
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    Witam!

Dzisiaj podczas pisania tekstu w Wordzie (Microsoft Office 2016) zauważyłam problem z przypisami dolnymi, którego nie mogę niestety naprawić. Sprawdzałam ustawienia, a także różne podobne problemy w sieci, ale nic nie znalazłam... Chodzi mianowicie o to, że w momencie wstawiania przypisu dolnego jego cyfra znajduje się na równi z tekstem - ani to więc indeks górny, ani dolny. Po zaznaczeniu podświetla się jednak ikonka indeksu górnego. Sprawdziłam stare teksty, w których nie miałam tego problemu - przypisy też tam się poprzestawiały na wysokość tekstu. Gdy natomiast napiszę jakiś znak i kliknę na ikonę indeksu górnego, to przestawia się on normalnie, na prawidłową pozycję. Próbowałam różnych opcji i nic nie pomaga. Już mnie nerwica bierze - bardzo proszę o pomoc!!! Załączam zdjęcia poglądowe, żeby było wiadomo o mi co chodzi. Z góry dziękuję za pomoc :)
    Załączniki:
    • Microsoft Word 2016 - Przypis dolny na równi z tekstem, jak to naprawić? msakd.jpg (110.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Microsoft Word 2016 - Przypis dolny na równi z tekstem, jak to naprawić? fsdfs.jpg (96.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16387165
    Prot
    Poziom 38  
    Ocena: 297
    asia191290 napisał:
    Próbowałam różnych opcji i nic nie pomaga

Spróbuj w nowym pliku - ustawić styl normalny i przetestować sposób oznaczania przypisów dolnych, oraz odrębnie (niezależna właściwość ustawienia czcionki ;) ) przetestuj ustawienie indeksu (górnego czy dolnego).
REKLAMA