logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Myszka Bloody TL9 - samoczynna zmiana CPI, problem z czułością i strzelaniem

XanderiX 07 Kwi 2017 18:40 1776 2
REKLAMA
  • #1 16398457
    XanderiX
    Poziom 8  
    Ocena: 13
    Witam, mój problem wygląda tak, od roku posiadam mysz Bloody TL9 ale od wczoraj coś się podziało i ciągle sama przechodzi w tryb zmiany CPI (normalnie aby to zrobić trzeba przytrzymać na niej przycisk przez kilka sekund i poruszać scrollem ) co jest uciążliwe bo gdy chcę np. przejść niżej lub wyżej jakiejś strony to zmienia się czułość, a w grach gdy przytrzymuję lewy przycisk aby strzelać ta co chwilę przerywa.
    Ps. Myszka robi tak też gdy nawet przytrzymany jest inny klawisz (wtedy normalnie nie wykrywała już tego pierwszego gdy był wciśnięty)

Co zrobiłem:
    -Upewniłem się czy aby przycisk "sam się nie wciska"
    -Przez oficialny program Bloody przywróciłem jej ustawienia fabryczne (posiada ona jakąś pamięć wbudowaną)
    -podłączyłem do innego komputera i dzieje się to samo

Gdy scroll miga tryb zmiany CPI jest aktywny, gdy świeci światłem ciągłym jest ok. Dodaję załącznik.
    Załączniki:
    • bloody.mp4 (47.7 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 16400859
    XanderiX
    Poziom 8  
    Ocena: 13
    Problem okazał się znaleźć w środku urządzenia.
    A dokładniej jakiś Chińczyk stwierdził, że nie przyłoży się do mojej sztuki i po rozkręceniu zauważyłem odczepiony jeden z kabelków, prawdopodobnie z powodu zbyt małej ilości cyny (nie mam pojęcia czemu to się odczepiło skoro nie rzucam myszką xD)

Jakby ktoś jakimś cudem miał podobny problem i chciał rozebrać Bloody TL9 to najpierw trzeba odczepić boki myszki (są na zatrzaski więc bez obaw), następnie ostrożnie odkleić tylny ślizgacz jak i naklejkę wokół sensora i odkręcić śrubki znajdujące się pod nimi. Następnie pociągnąć do góry prawy i lewy przycisk myszki (również tylko się wciskają) i schodzi cała góra, a pod nią znajduje się sam "szkielecik" który również jest na zatrzaskach z prawej i lewej strony. No i widzimy już wszystkie mechanizmy :D
    Może kiedyś komuś się to przyda.
    Myszka Bloody TL9 - samoczynna zmiana CPI, problem z czułością i strzelaniem
REKLAMA