logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana IP i prędkości łącza w Multimedia - jak uzyskać 12 Mb/s?

Mystyczny 25 Lip 2005 15:03 1008 3
REKLAMA
  • #1 1680414
    Mystyczny
    Poziom 11  
    Witam mam do was takie pytanie :) moze ktos bedzie mi wstanie udzielic odpowiedzi otorz mam lacze w firmie multimedia jest to kablowka :) nie narzekam na owa firme jestem wrecz bardzo zadowolony ale od niedawna moje ip wewnetrzne przeistoczylo sie w zewnetrzne :) chciarz pani z obslugi zapewnia mnie ze to nie mozliwe i nie ma mozliwosci na moje 256/256 przydzialu ip zewnetrznego no ale toi nie wszystko po jakims czasie zaczelo sie moje 256 przeistoczylo sie na dzien w 12 mb/s myslalem ze moej mazenia juz sie spelnia o wlasnym ftp no ale coz cos sie zwalilo i znowu 256 i tak sobie mysle gdzie mozne byc tego usterka ?? czy szlo by jakos wykombinowac zeby miec te 12 mb/s bez rozmowy z adminem :D :) moze ktos z was wie co owa multimedia za sprzet posiada ??
  • REKLAMA
  • #2 1680427
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Jest to sprzęt w standardzie DOCSIS (ewentualnie EuroDOCSIS).

Sam sobie nie ustawisz takich parametrów.

Chwilowe zmiany były spowodowane zapewne jakimiś pracami lub awarią.
  • REKLAMA
  • #3 1680439
    Mystyczny
    Poziom 11  
    napewno masz racje :) w pierwszych chwilach myslalem ze moje ip te jest przydzielone z powodu awari no ale jednak ono zostalo wiec mze jest jakas szansa zeby sciagnac te ograniczenia bo napewno chodzi tutaj o ogranicznik
  • #4 1680464
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Tylko czy napewno taki transfer miales zestawiony z internetu a nie z jakiegos proxy itp wewnatrz sieci tego dostawcy, ale jesli sie myle to tak jw pewnie kwestia prac prowadzonych w sieci to byla, a co do tego IP zewnetrznego to czy napewno taki masz i jak to sprawdziles? to moze podaj ten ip to sie sprawdzi stad .
REKLAMA