Posiadam ATV z włącznikami na manetce na której jest przycisk oznaczony ikonką wentylatora. Posiadam silnik chłodzony powietrzem ale z przodu ramy jest niepodłączona kostka w której pojawia się 12V po przekręceniu kluczyka i włączeniu przycisku o którym piszą. Kupiłem wentylator 12V, który idealnie pasuje do fabrycznego mocowania w ramie, dołożyłem włącznik termiczny 80st. C podpiąłem wszystko do wystającej kostki i teoretycznie wszystko działa. Wentylator włącza się gdy silnik się rozgrzeje, mogę go wyłączyć przyciskiem, ale zauważyłem, że od czasu podłączenia wentylatora resetuje mi się czasami licznik (tak jak po przekręceniu stacyjki, a czasami po przekręceniu stacyjki licznik się nie załącza, rozrusznik nie kręci, ale stacyjka musi działać, bo kierunki i awaryjne mogę włączyć. Dzisiaj zauważyłem (ale nie zawsze to się dzieje), że na włączonym zapłonie wyłączając (kręcący się) wentylator licznik się resetuje, włączam go, wszystko ok, ponownie wyłączam i znowu reset i tak za każdym razem. Zastanawiam się czy może tym przyciskiem puścić prąd na przekaźnik który załączałby wentylator przewodami idącymi bezpośrednio od akumulatora lub może jeszcze inaczej to podłączyć? Bo wydaje mi się, że raczej w związku z wentylatorem muszę szukać problemu...