logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buczenie we wzmacniaczu Voice Kraft VK K1 - jak wyeliminować?

Fifty53 11 Kwi 2017 17:15 1776 1
REKLAMA
  • #1 16406337
    Fifty53
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam, ostatnio zakupiłem wzmacniacz firmy Voice Kraft-VK K1, niestety zauważyłem, że po włączeniu go strasznie buczy.
    Sprawdzałem czy to wina transformatora podpinając wzmacniacz pod akumulator 12V, gdyż ma takie wejście, ale nadal buczało i teraz tu rodzi się pytanie czy można to buczenie jakoś usunąć albo przyciszyć i czego to może być wina?

Moderowany przez Mirek Z.:

Link do aukcji usunąłem. https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php - p.3.1.18.

• REKLAMA
  • #2 16406499
    antek1cza
    Poziom 31  
    Ocena: 199
    Witam
    Fifty53 napisał:
    zauważyłem, że po włączeniu go strasznie buczy
    uszkodzony.
    Fifty53 napisał:
    czy można to buczenie jakoś usunąć albo przyciszyć
    Jeżeli nie wynika to ze sprzężenia (mikrofon w pobliżu kolumn) akustycznego i buczy mimo nie podłączenia żadnych urządzeń do wejść to wzmacniacz nie sprawny.
    Fifty53 napisał:
    czego to może być wina?
    A to różnie bo jeżeli buczy ale jego natężenie zmniejsza się przy przyciszaniu potencjometrem "VOLUME" to przedwzmacniacz a jeżeli regulacja nie wpływa na wielkość buczenia to końcówka.
    Reasumując proponuję :
    1. Jeżeli został zakupiony jako dobry (nie ważne czy nowy czy używany) to można zwrócić w innym przypadku trzeba go naprawić lub dać do naprawy.
    2. Jak ma się doświadczenie w naprawach sprzętu elektronicznego to nie powinno być problemu.
    3. Przy braku umiejętności ale mimo tego chęci do nauczenia się czegoś nowego to można spróbować pod warunkiem , że ma się podstawy w tej branży.
REKLAMA