Witam, dziś zakupilem ekspres do kawy Siemens E.Q 6 series 300. Woda nalana, kawa nasypana. Otworzyłem boczną klape od zaparzacza gdzie znajdowała sie mała instrukcja z czyszczeniem itp. Chcąc wyciagnać zaparzacz zauważyłem, że nie da się go "odblokować". Koło z dziurka na czerwony przełącznik jest tak jakby w złej pozycji i przełącznika nie da sie cofnąć, co dopiero zauważyłem po tym jak odblokowałem zaparzacz (wada fabryczna? na wszystkich filmikach dziurka na przełącznik była w odpowiedniej pozycji) Postępując zgodnie z intrukcją udało mi się jednak otworzyć mechanizm poprzez naciśnięcie prawego przycisku w dół (który teoretycznie był zablokowany przez wadliwy przycisk z kłódką lecz poleciał w dół bez problemu i bez użycia jakiejkolwiek siły więc myślałem, że wszystko ok). Wszystko ok jednak nie było ponieważ mimo naciśnięcia prawego przycisku w dół mechanizm wysuwa się tylko do polowy jakby go cos blokowało, na dodatek nie moge go wsadzić z powrotem gdyż nie moge cofnąć przycisku z kłódka - dziwne bo otworzyl sie bez problemu. Ekspres do wymiane czy to ja coś zrobiłem nie tak? Tego koła z dziura na przełącznik nie da sie obrócić ani nic.
Zdjęcie:

Zdjęcie: