logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung galaxy s4 nie włącza się, nie ładuje - 0 reakcji

zenekxp 15 Kwi 2017 12:33 6537 2
REKLAMA
  • #1 16413677
    zenekxp
    Poziom 7  
    Ocena: 14
    Cześć majsterkowicze!

Dostałem samsunga galaxy s4 problem polega na tym, że nie chce się włączyć.
    Na 99,99% problem leży po stronie płyty głównej... 2 - 3 razy się mi podświetlił po podłączeniu do kompa ale zaraz gasł teraz już jak go podłącze to nie ma żadnej reakcji... pod ładowarką również nie chce się on włączyć ani nic.

Rozebrałem go i obejrzałem całą płytę główną pod mikroskopem ale wszystkie elementy są okej - nie widać aby coś było urwane itp.

Próbowałem go włączyć nawet dociskając płytę główną bo może coś nie łączyło ale nie też nic z tego ( ostatnio też miałem podobny przypadek że nie łączył jeden element na płycie i nie chciał czytać kart sim ale mniejsza o to)...

Trzymając palec w jednym miejscu czułem że któryś z elementów robi się nadmiernie ciepły.. Ale nie mogę dokładnie wyczuć który się grzeje bo są one zbyt małe..
    Na zdjęciach oznaczyłem podejrzane miejsce które się nagrzewa..

Proszę was o pomoc jak mogę dokładnie zdiagnozować który element lub które elementy są winne za nie włączanie się telefonu.

Pozdrawiam ;)

Samsung galaxy s4 nie włącza się, nie ładuje - 0 reakcji
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16413832
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1665
    Sprawdzałeś napięcie baterii? Sprawdź też napięcie ładowania. W załączniku masz service manual.
    Załączniki:
    • Samsung_i9505_sm.rar (21.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 16415341
    plustek
    Poziom 31  
    Ocena: 200
    Prawdopodobnie padł U800, częsty przypadek w tym modelu.
    Załączniki:
    • PVI_GT-I9505_NO_VPH_PWR.pdf (7.93 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • (14-45) Galaxy S4(GT-I9505) No Power Problem check guide_rev2.0.pdf (291.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA