logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GTX 950, i5 3570 - Jak zredukować input lag w 4K w CS:GO?

pharmazone 19 Kwi 2017 16:20 861 2
REKLAMA
  • #1 16422139
    pharmazone
    Poziom 2  
    Witam,

Mam i5 3570 nonk i GTX 950. W csgo mozna wlaczyc lub wylaczyc przetwarzanie wielordzeniowe CPU. Gdy gram w rozdzielczosci 4k na wszystkich rdzeniach mam 200 fps ale gdy sytuacja robi sie intensywna (dym, ogien, duzo ludzi) odczuwam dosc spory input lag (tzn opoznienie reakcji na ekranie w stosunku do ruchu myszka) pomimo ze fps 100+. Znowy gdy uzywam tylko jednego rdzenia CPU fps ogolnie jest o polowe mniej (100) ale zadnego input laga nie odczuwam nawet gdy fps spadnie do 50. Pytanie brzmi od czego zaczac upgrade? Chcialem kupic gtx980ti ale widzac ze zmiana ustawien procka powoduje problemy moze powinienem zaczac od procka? Rozumiem ze komunikacja miedzy rdzeniami generuje to opoznienie, zaznaczam ze wystepuje to tylko w rozdzielczosci 4k. Myslalem rowniez zeby wymienic procek na i7 3770k gdyz chyba jest to jeden z lepszych ktore nie kosztowalyby mnie wymiany plyty glownej (p8z77). Jak myslicie?

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 16422374
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 16422459
    310artur
    Poziom 43  
    Ocena: 670
    pharmazone napisał:
    Pytanie brzmi od czego zaczac

Najlepiej od zmiany gry bo to jedyny sposób żeby nie mieć z tą grą problemu. Niestety z tego co tu bardzo wielu ludzi pisze ta gra po prostu jest kiepska technicznie. Bardzo często działa źle na bardzo mocnych maszynach a potrafi całkiem sprawnie działać na maszynach słabych.
    Może lepiej zamiast gonić za graniem w 4k graj w niższej rozdzielczości. Bo raczej nikt ci gwarancji nie da że to zacznie działać dobrze na jakiejkolwiek platformie. Zniknie ci inputlag a pojawi się coś innego. Często ludzie mają "zacięcia" coś jak lagi ale nie związane ani z pingiem ani z FPS.
    Jeśli więc to ta gra dyktuje chęć zmiany to będzie to loteria.

Jeśli już szukać to może uruchom sobie w tle HWiNFO w trybie sensor only. Może objawi się jakiś brak, coś co niedomaga.
    PS masz ekran 4k i ponad 100Hz? Może synchronizacja pomoże?
REKLAMA