Co do wymiarów to jest własnie dużo identycznych pod tym względem chodzi tylko o to czy wszystkie działają na takiej samej zasadzie i można je stosować zamiennie?
No to super zamawiam więc z polskiej strony aby szybko doszło o takich samych wymiarach.
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź!
Dodano po 10 [godziny] 11 [minuty]:
Troszkę się chyba pośpieszyłem bo nie zwróciłem uwagi że na ebay-u gdzie jest dotyk z takim oznaczeniem jak mój ma wymiar 118x70 przeszukałem wszystkie polskie strony i zazwyczaj dotyk o takiej taśmie jak mój ma wymiar 117x70. Mierząc ten który posiadam też wychodzi mi że ma 117mm no może 117,5..Dla pewności mógłby ktoś potwierdzić czy mogę zamiast tego z ebay(link w 1 poscie) zastosować taki http://allegro.pl/ekran-dotykowy-digitizer-dotyk-5-navroad-drive-i6728860318.html. Kolejne pytanie to: zauważyłem że przebieg ścieżek (jeśli można tak to nazwać) przebiega trochę inaczej czy to nie przeszkadza np x będzie zamieniony z y? Poniżej zdjęcie przedstawiające o co mi chodzi.
Może ktoś zna jeszcze jakąś stronę gdzie można taki dotyk kupic?
Już dostałeś odpowiedz że dotyki rezystancyjne to to samo. Nie mamy Twojej nawigacji w rękach, nie wiemy czy sie zmieści, jak wyglada obudowa itp. Przyjrzyj sie sam. Jeśli zamówisz milimetr większy to w najgorszym razie będzie go trudniej zamontować(albo nie zamontujesz go wcale, w co bardzo wątpię).
Możesz sobie nawet zamówić dotyk o innych wymiarach, o innym umiejscowieniu taśmy i polutować go na kynarze i ma działać.
Na 95% wymiar będzie ok, porównaj też długość samej taśmy.
Witam ponownie doszedł do mnie dotyk lecz przed montażem wyszedł kolejny problem...padło podświetlanie wyświetlacza na taśmie do ledów jest 4V i 3,2 jeśli nawigacja jest wyłączona i własnie tam powinno być napiecie przy wyłączonej nawigacji? I czy może mieć wpływ na to podswietlanie to że taśma od dotyku jest odłączona( nowego jeszcze nie lutowałem) Jeśli nie to co może być przyczyną tak po prostu się ledy spaliły czy raczej jakiś układ który steruje tym?
Dodano po 35 [minuty]:
Mogę w celu sprawdzenia ledów po prostu podpiąć taśmę pod jakieś inne źródło zasilania? No i na jakich napięciach one pracują?
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik pyta, czy może zamontować dotyk do nawigacji Peiying 5003 o innym oznaczeniu niż LM50TQ05. Odpowiedzi wskazują, że dotyki rezystancyjne z 4 pinami (2 osie x 2 osie) są zamienne, a kluczowe są wymiary i położenie taśmy. Użytkownik planuje zamówić dotyk z polskiej strony, aby uniknąć opóźnień z eBay. Pojawiają się wątpliwości co do wymiarów i układu taśmy, ale większość uczestników dyskusji potwierdza, że dotyk powinien pasować. Po zamówieniu nowego dotyku użytkownik napotyka problem z podświetleniem wyświetlacza, co prowadzi do dalszych pytań o napięcia i możliwe uszkodzenia. Wygenerowane przez model językowy.