Witam który multimetr wybrać ? cena jaką chce przeznaczyć na niego to max 150zł,najlepiej z automatyczna zmiana zakresów.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdyzio-dyzio napisał:A z którychktóry multimetr wybrać ?
dyzio-dyzio napisał:Najlepiej jakby kolega zapoznał się z poniższymi i innymi informacjami :najlepiej jeśli miernik posiadał by pomiar temp i podświetlenie
Bieda z nędzą napisał:Fakt ludziom się nie chce szukać. Po za tym post kolegi nic nie wniósł do tematu.Takie tematy robią się już żałosne
^ToM^ napisał:Też tak uważam.każdy który ma automatyczną zmianę zakresów będzie lepszy
kyrol napisał:Szanowny kolego :Zapodać wykopaliska sprzed siedmiu czy piętnastu lat i zamknąć temat
kyrol napisał:To stwierdzenie jest roszczeniowe a na tym forum pomagamy kosztem innych zajęć więc takie sformułowanie jest nie na miejscu. Nikt tu nic nie musi !przydało by się aby ktoś polecił chyba coś nowszego?
^ToM^ napisał:Tu bym się z kolegą nie zgodził bo sam Mam między innymi multimetr UNI-T UT58D i nie narzekam ale faktycznie różnie to może być.Mastech TAK, zdecydowanie nie polecam UNI-T
^ToM^ napisał:..... I tak dalej . Zrobił kolega @^ToM^ dobrą robotę koledze @dyzio-dyzio i prawdopodobnie też większe zamieszanie w głowieNależy przede wszystkim zwrócić uwagę
dyzio-dyzio napisał:lecz wpadłem na multimetr firmy :MIERNIK UNIWERSALNY TRUE RMS FORSCHER FS8215 czy jest wart uwagi i jak ma się on do multimetrów które polecił kolega(oprócz automatycznego zakresu)
dyzio-dyzio napisał:Czy multimetry marki "OWON"D35T są godne polecenia ?czy lepiej patrzeć na coś bardziej znanego ?oraz moje pytanie jak jego dane mają się do miernika VoiceKraft M890G(takiego używam obecnie)
dyzio-dyzio napisał:Dziękuję wszystkim za podpowiedź, ale zakupiłem właśnie miernik firmy MASTECH, model: MS8268 na znanym portalu aukcyjnym.![]()
Mam jeszcze pytanie odnośnie przewodów pomiarowych; jaka powinna być właściwa grubość (średnica) oraz długość takiego przewodu?
Wszystkie przewody są 0,75mm - 85cm (silikonowe), czy nie należałoby aby taki przewód był grubszy rzędu 1,0mm - 1,5mm oraz krótszy? (wiadomo, można dorobić sobie jaki chce się.
Carolus_Independent napisał:Witam,
wczoraj - zupełnie przypadkiem - w jednych supermarketów natrafiłem na Miernik Uniwersalny Kieszonkowy MU-06M z automatyczną zmianą zakresów.
W cenie poniżej 35.- PLN-ów, oczywiście spodobał mi się ten multimetr i go kupiłem.
Poniżej skany z kartonika jego opakowania raz Instrukcja Obsługi:![]()
![]()
![]()
![]()
oraz zdjęcia samego miernika (być może nie najlepsze, ale zrobione an hoc na potrzeby tego posta):![]()
![]()
Warto zauważyć, iż miernik ten, małych rozmiarów ("pudełko" po zamknięciu ma rozmiary; 115mm na 80mm i grubość 19mm) posiada wyświetlacz LCD 3 i 3/4 cyfry oraz napięcie przemienne - AC - mierzy True RMS, a na dodatek posiada automatyczną zmianę zakresów, ale nie posiada możliwości mierzenia prądów.
Poza tym, to miernik ten do swej pracy potrzebuje dwóch ogniw typu AAA po 1.5V - relatywnie tanich w porównaniu z baterią typu Baby 9V, a stosowaną w większości podobnych multimetrów.
Pozdrawiam