logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowa poczta email - jaką wybrać ?

Jamus1 24 Kwi 2017 01:49 2601 1
REKLAMA
  • #1 16432577
    Jamus1
    Poziom 14  
    Ocena: 53
    Witam
    Potrzebuje dobrej darmowej poczty email.
    Od 16-17 lat korzystam z o2 lecz ostatnio ta poczta moim zdaniem zawodzi.
    Otrzymuje dziennie 10-20 email z załącznikami są to głównie zdjęcia niskiej/średniej jakości.
    Od poczty oczekuję płynnego korzystania.
    Korzystam również z Iphona 7 i chciałbym żeby owa poczta miała możliwośc korzystania z siebie na tym telefonie gdyż czesto bede z niej na nim korzystał.
    Rozważam każdy rodzaj poczty (darmowej) w języku polskim lub angielskim ewentualnie francuskim.
    Chcałbym aby ta poczta była też wmiarę pojemna gdyż rozważam magazynowanie mejli w skrzynce odbiorczej do 3-4 a anwet 5 lat.
    Za nadesłane propozycje bardzo dziękuję.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 16432605
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8243
    Witaj. Może poczta Google - gmail? Korzystam od dawna, nie wysyłają reklam (co mnie najbardziej irytuje w darmowych pocztach polskich portali), ma dobry filtr antyspamowy, działa przez imap lub pop3 (więc da się skonfigurować na praktycznie każdym sensownym kliencie poczty).

Aktualnie moje konto ma 15GB (jak zaczynałem to miało chyba 5GB, a może i mniej). Sam musisz ocenić, czy tyle miejsca Ci wystarczy.

Trochę upierdliwe są zabezpieczenia i brak możliwości ich wyłączenia. Przesłanie pliku exe jest właściwie niemożliwe (nawet po spakowaniu go). Jeśli logujesz się na innym urządzeniu (np przez www) to w zależności od układu gwiazd na niebie albo jedynie dostaniesz maila o podejrzanej aktywności na alternatywnie zdefiniowane konto, albo konieczna będzie weryfikacja za pomocą kodu przesłanego przez SMS. Loguję się co jakiś czas z różnych komputerów i chciałbym te funkcje wyłączyć, niestety nie ma takiej możliwości.

Poza tym na konto nie mogę narzekać. Działa od dawna bez problemów, ilość spamu, która przedziera się przez filtry to mniej więcej 1-3 wiadomości na kwartał. Ilość błędnie zaklasyfikowanych jako SPAM wiadomości pożądanych również jest u mnie minimalna.
REKLAMA