logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie najlepiej utworzyć sobie konto do poczty e-mail ?

Accura 02 Gru 2006 21:47 3596 9
REKLAMA
  • #1 3287698
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Mam konto na Interi lecz działa jak ślimak. Wysyłając fotki spakowane RAR-em o wadze nie większej jak 2MB czekam, czekam,czekam i czekam. Po jakichś pięciu minutach uda się lub nie. Takie problemy mam zawsze, mam net w sieci osiedlowej TELDOM. Może koledzy podpowiedzą mi gdzie najlepiej (chodzi mi o szybkość i nie zawodność w darmowych kontach) założyć sobie konto. W tym TELDOMIE szlag mnie trafia ale nie mam innego wyboru.
  • REKLAMA
  • #2 3287711
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, ja polecam GMail, według mnie nie ma dziś konkurencji. Mam 50 zaproszeń, jeśli byłbyś zainteresowany, skontaktuj się na PW. Jednak nie przyspieszy to Twojego łącza.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 3287735
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Wybierz takie bez doklejanych reklam na końcu - np 02. Gmail też jest niezly, o ile nie obawiasz sie "analizy i przetwarzania" (może troche za duzo powiedziane) twojej korespondecji.
  • REKLAMA
  • #4 3287860
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Nie mam nic do ukrycia, normalna zwykła poczta, czasami jakieś fotki i niewielkie pliki. Ten mój TELDOM tak muli że czasami mam problem wysłać pocztę o wadze rzędu kilobajtów. Na 100% nie jest to wina mojego kompa !!!! i proszę nie sugerować mi złą konfigurację.
  • #5 3288199
    Cinek_as
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    Odradzam onet pocztę, mająawarję spamową i od x czasu mam tyle spamu że szok, maile nie przychodza opóżnione albo wcale! polecam o2 :)
  • #6 3289763
    adnix
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Gmail. używałem wszystkiego ale gmail bije wszystkich na łeb.
  • REKLAMA
  • #7 3289797
    majselbaum
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    ja też polecam o2.pl - zajmują się stricte takimi rzeczami. miałem kiedyś konto płatne (!) na onecie to ostatnimi czasy stało się nie do zniesienia. mejle przychodziły na drugi dzień!!!!

a tak? o2.pl jest naprawdę dobre.
  • #8 3289800
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 856
    polecam tlen.pl (też się nazywa o2.pl lub go2.pl)
  • #9 3291562
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    a ja polecam konto u operatora swojej sieci komórkowej

ja mam w plusie - dostaje powiadamianie sms gratis, spamu 0, bo dziala jak platne ( a musialem tylko przy zalozeniu zaplacic 5 zl)

Orange daje np. darmowe smsy z internetu do wszystkich sieci z tego co sie orientuje

POLECAM
  • #10 3291916
    MasterTomster
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Jako klienta pocztowego uzywam thunderbirda i on mi jakos słabo współpracuje z tlenem ale za to gmail idzie jak burza. Mam cztery konta: interia , tlen , vodafone i gmail. Ten ostatni jest the best.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z bardzo wolnym działaniem konta e-mail na Interii, szczególnie przy wysyłaniu załączników o wielkości około 2MB, korzystając z internetu w sieci osiedlowej TELDOM. W dyskusji polecane są alternatywne darmowe konta e-mail cechujące się większą szybkością i niezawodnością. Najczęściej rekomendowany jest Gmail, uznawany za najlepszy pod względem wydajności i stabilności, choć pojawia się uwaga dotycząca analizy korespondencji. Inne polecane serwisy to o2.pl (w tym tlen.pl i go2.pl), które są chwalone za brak spamu i dobrą obsługę, oraz konta u operatorów sieci komórkowych (np. Plus, Orange), oferujące dodatkowe korzyści jak powiadomienia SMS i niską ilość spamu. Onet poczta jest odradzana ze względu na dużą ilość spamu i opóźnienia w dostarczaniu wiadomości. Wspomniano także o kliencie pocztowym Thunderbird, który słabo współpracuje z tlen.pl, natomiast Gmail działa bezproblemowo. Problemy użytkownika nie są związane z konfiguracją komputera, lecz z jakością usług pocztowych i łączem internetowym TELDOM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA