logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki agregat prądotwórczy do garażu.

alsababnur 24 Kwi 2017 02:00 8277 9
  • #1 16435975
    alsababnur
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam.
    Jestem właśnie na etapie zakupu jakiegoś chińskiego agregatu prądotwórczego do garażu.
    Interesuję mnie agregat 4 suwowy bo podobno jest cichszy i odpada problem robienia mieszanki i jedno fazowy.
    Stabilizacja napięcia AVR choć elektroniki raczej nie będę podpinał.
    Rozruch ręczny.
    Budżet do 900 zeta.
    Będzie nim zasilana wiertarka jakieś 800W czy kątówka też coś około 1300W może i odkurzacz a w przyszłości może i jakaś mała szlifiereczka ewentualnie jakiś mały kompresorek ( 300W - 1300W )a jak nie to trudno.
    Wszystko pracuje osobno.
    Pytanie jest takie w jaki sprzęt z Alledrogo można "zainwetsować" w miarę bezpiecznie i w jaką moc tego urządzonka żeby wiertarka czy kątówka przy dociskaniu nie stawała czy zwalniała myślałem coś 2,500W - 3000W.
    Myślałem cos o tym :
    3000W AVR TAGRED PRO
    Ale chętnie poznam jakieś inne propozycję.
  • #3 16436177
    alsababnur
    Poziom 11  
    To może poproszę żeby tylko ktoś napisał jaka moc jest potrzeba żeby się nic nie przymulało przy pracy i pracowało jak z prądem w domu .
  • #4 16436194
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Kupiłem kiedyś w Castoramie agregat 2,2kW na potrzeby jednej usługi na budowie bez prądu. Bez problemu pracowała wiertarka i "flex" chociaż przy włączaniu "flexa" 2000W silnik w agregacie "przysiadał" na chwilę. Nie jestem pewien ale to była chyba "dedra". Zarobił na siebie kilka razy ;)
    Raz "uratował" też biuro firmy po poważnej awarii zasilania ENEA.
  • #5 16471005
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 16471030
    WędkarzStoLica
    Poziom 31  
    Ocena: 300
    alsababnur napisał:
    Alledrogo
    Sorry za OT, ale gdzie bym o to nie zapytał, to wyjdzie to samo.
    Dlaczego tyle ludzi tak obraźliwie przekształca nazwę Allegro, ani to (cenzura) żaden skrót, ani tym bardziej faktyczne i słuszne nazewnictwo, bo allegro jest tańsze od każdego sklepu.

Absolutnie tego nie rozumiem. Na allegro są tak tanie rzeczy, że prędzej bym to nazwał Alletanio.

Za przykład niech posłuży lampka rowerowa z laserem. Na allegro 10zł, w Carreforurze ok 40zł. ta sama identyczna. A takich przykładów są miliony.

Komuś wyłączyło mózg wymyślając ten slogan a ludzie to powtarzają nie zastanawiając się nad tym.
  • #7 16471233
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 16471845
    alsababnur
    Poziom 11  
    W takim razie do informacji że rzeczy tak tanie pochodzą z chin kupowane za niecałego dolara i sprzedawane na alledrogo i pewnie gość nie prowadzi działalności i nie musi nic opłacać a to całkiem inaczej niż ze sklepem .
    Po za tym alledrogo powstało z myślą o prywatnych ludziach którzy mają coś na zbyciu coś jak świstak a nie dla masowych handlarzy a teraz jak to wygląda jak targi handlowe.
    I tak wielu ludzi woli wystawiać już na OLX.
    A w ogóle nie na temat .
  • #9 17535445
    alsababnur
    Poziom 11  
    Witam.
    Zakupiłem ów agregat w cenie jednego tysiaka,wybór padł na BOLTERO pochodzacy od Pezla.
    Dał radę wiertarce i odkurzaczowi 1300 wat, AVR trochę dynamicznej popracował, ale w końcu się wyrównał.
    Chyba padł szarpak ale go nieco naprawiłem :)
  • #10 17536387
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje agregatu prądotwórczego do garażu, preferując model 4-suwowy z ręcznym rozruchem i stabilizacją napięcia AVR. Zastanawia się nad mocą 2500W-3000W, aby zasilane urządzenia, takie jak wiertarka (800W), kątówka (1300W) i odkurzacz, działały bez problemów. W dyskusji pojawiają się doświadczenia z agregatami, w tym model Dedra 2,2kW oraz BOLTERO od Pezla, które poradziły sobie z obciążeniem. Wskazano również, że przy zasilaniu jedną fazą warto mieć 20% zapasu mocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA