Witam.
Mam problem w citroenie c5 1.6 hdi.
Po przejechaniu autem do trzeciego biegu ato w chodzi w tryb awaryjny i traci moc.
Błąd P0299 niby mówiący wszystko.
Akurat miałem drugie auto, żeby podmienic zawory itd...
Po kolei wymieniłem zawór sterujący turbiną, BSM, turbinę, cały układ doładowania( przepustnicę wraz z czujnikami, intercooler oraz węże) i nic...
Błąd wciąż powraca.
Dodam, że został wyprogramowany FAP i niestety po jego wyprogramowaniu nie miałem okazji sprawdzic jak auto działa, bo akurat przyjechali panowie wymienic szybę, a później mając pod ręką myjkę umyłem silnik (taki zbieg okoliczności)
Od tamtej pory po przejechaniu kilkuset metrów auto wchodzi w tryb awaryjny.
Dodam, że aby sprawdzic czy nie jest to wina w ECU zostało przywrócone oryginalne oprogramowanie, ale nic to nie zmieniło.
Już mi ręce opadły.
Czy ktoś może mi doradzic co jeszcze można zrobic.
Dodam, że praca zaworu podciśnieniowego w obu przypadkach (czyli w sprawnym aucie i w citroenie) nawet na postoju nie jest taka sama.
Co jeszcze steruje tym zaworem, bo tutaj widzę problem.
Mam problem w citroenie c5 1.6 hdi.
Po przejechaniu autem do trzeciego biegu ato w chodzi w tryb awaryjny i traci moc.
Błąd P0299 niby mówiący wszystko.
Akurat miałem drugie auto, żeby podmienic zawory itd...
Po kolei wymieniłem zawór sterujący turbiną, BSM, turbinę, cały układ doładowania( przepustnicę wraz z czujnikami, intercooler oraz węże) i nic...
Błąd wciąż powraca.
Dodam, że został wyprogramowany FAP i niestety po jego wyprogramowaniu nie miałem okazji sprawdzic jak auto działa, bo akurat przyjechali panowie wymienic szybę, a później mając pod ręką myjkę umyłem silnik (taki zbieg okoliczności)
Od tamtej pory po przejechaniu kilkuset metrów auto wchodzi w tryb awaryjny.
Dodam, że aby sprawdzic czy nie jest to wina w ECU zostało przywrócone oryginalne oprogramowanie, ale nic to nie zmieniło.
Już mi ręce opadły.
Czy ktoś może mi doradzic co jeszcze można zrobic.
Dodam, że praca zaworu podciśnieniowego w obu przypadkach (czyli w sprawnym aucie i w citroenie) nawet na postoju nie jest taka sama.
Co jeszcze steruje tym zaworem, bo tutaj widzę problem.