logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dlaczego komputer z ASRock Z170 Extreme 4 nie uruchamia się i czy to wina RAM-u?

Qubatbg 29 Kwi 2017 22:38 819 3
REKLAMA
  • #1 16445064
    Qubatbg
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich. Mam problem z uruchomieniem mojej stacji. Chulała ładnie do dzisiaj. Odpaliłem gierkę która wywaliła mi błąd monitora, że nie obsługuje częstotliwości gry 67,3 MHz? A monitor stary Lg 19 cali VGA wpięty do grafy przez dobrej jakości przelotkę na hdmi. Wywaliło blue screen. Problem polega na tym, że wpada w boot loop w ogóle nie startuje Windows znaczy próbuje i wywala bluescreen. Odpiąłem dysk wpiąłem pena z Windowsem to samo się dzieje. Przepinałem kość ram w inne sloty nic to nie dało, przepinałem na integre do płyty głównej to samo, czym wykluczyłem błąd karty graficznej, podejrzewam ram. Mój sprzęt :
    Zalman z3 plus
    Pallit 1060 6GB JetStream
    Asrock z170 extreme 4
    I5-6600k
    Fortis 3 v2
    Dysk ssd 250GB na mlc firmy transcend
    Zasilacz Corsa 500 wat seminarium modular
    Ram 1x8 GB 2666
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16445107
    aarek68
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Napisz proszę jeszcze jaki system operacyjny... Jaki kod błędu pokazuje BSOD? Próbowałeś uruchomić system w trybie awaryjnym?
  • REKLAMA
  • #3 16445187
    Qubatbg
    Poziom 7  
    System Windows 10 Pro 64bit a błędy wywala raz po polsku raz po angielsku a kody błędów są dwa:
    System thread exceptation not handled oraz
    Irql not less or equal natomiast bez żadnych kodów czy innych informacji. Jak uruchomić tryb awaryjny na tym sprzęcie?
  • #4 18264944
    Qubatbg
    Poziom 7  
    Stary temat proszę o zamknięcie. update Bios płyty głównej i reinstall Windowsa pomogły.
REKLAMA