logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba l300- wyłącza się po podłączeniu zasilacza

Domeen 04 Maj 2017 20:06 1719 3
  • #1 16454728
    Domeen
    Poziom 1  
    Witam posiadam laptopa marki Toshiba l300. Problem polega na tym, że jak włączę laptopa z baterii to Windows uruchamia się elegancko. Lecz gdy podepnę zasilacz, to laptop resetuje się non stop i wgl nie chce się załadować system. Próbowałem z podłączonym zasilaczem uruchomić na trybie awaryjnym i działa, dodam że zainstalowałem nowego Windowsa i nic nie pomogło, więc jaka może być to tego przyczyna? Dużo czytałem na ten temat i najprawdopodobniej poszedł kondensator nec tokin. A wy co myślicie na ten temat? Jeśli poszedł ten kondensator to chyba najlepiej kupić płytę główną bo koszty takie same.
    Z góry sorry za problem.
    Pozdrawiam.

Dodałem model laptopa do tematu, oraz poprawiłem pisownię w poście. RADU23
  • Pomocny post
    #2 16455153
    krzychosk
    Poziom 23  
    Ocena: 71
    Jest to dosyć prosta naprawa lecz potrzeba do tego zabiegu specjalistycznego sprzętu i trochę wiedzy. Kondensator NEC Token można zastąpić sześcioma kondensatorami SMD o wartości 330uf. w razie czego służę pomocą.
  • #3 16455748
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 741
    Temat poruszany wielokrotnie na forum - trudno już cokolwiek nowego dodać. Wymień NEC/TOKINa na 6x330uF z innej płyty i poinformuj o efektach.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 16455808
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6820
    Cytat:
    posiadam laptopa marki Toshiba l300.

Dokładna nazwa modelu
    *jest kilka...wer. modeli , zarówno pod Intel i AMD (L300d)
REKLAMA