logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder DIGIT S2-CD - darmowe programy TVP 1,2 itd.

O.S. 08 Maj 2017 15:27 2748 10
REKLAMA
  • #1 16463285
    O.S.
    Poziom 10  
    Czy ten dekoder może odbierać darmowe programy polskie? Pomóżcie koledzy co trzeba zrobić. Obecnie odbiera 135 programów turecjich, arabskich itd. Po wejściu do Menu w ustawieniach anteny, widzi tylko satelite HotBird.
    Bedę wdzięczy za pomoc w podjeciu decyzji czy wyrzucić dekode i kupić inny który proponuje firma wysyłkowa zo około 300 zł.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16463335
    simhak
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 336
    Tvp1 i Tvp2 nie jest darmowym programem. ( przekaz satelitarny) . Ten dekoder wcześniej odbierał te kanały z użyciem karty tnk sd. Obecnie nie ma już tej oferty.
  • REKLAMA
  • #3 16464908
    O.S.
    Poziom 10  
    Tak, wiem o tym bo od roku 2010 korzystałe z tej oferty na działce. Odpowiadało mi to ponieważ na działce bywałem sporadycznie i nie misuałem placic przez 6 lat zadnego abonamentu w martwych miesacach - w których nie bywałem na działce. Obecnie chciałbym znowu znaleźć coś podobnego w cenie dekodera. Znalazem tajką firmę http://www.extremesat.pl/satelitarna/telewizja_satelitarna.html czy to prawda, że jak kpię ich dekoder to na telewizorze brdę mógł odbierać polskie programy niekodowane? Jezeli chodzi o dekder, który juz mam to przeprowadziłem ten sposób znaleziony w Internecie z właczaniem wyłaczniem i przytrzymywanie przyciski "power" i dekder odbiera tylko programy arabskie itp. wschodnie. Ktoś napisał, że powinien po tej operacji z hotbirda ścigać polskie niekodowane programy( to by mi wystarczyło). Nie mam pojęcia jak to zrobić. Męczyłem ten dekoder kilka godzin i nic.
  • #4 16464970
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2938
    O.S. napisał:
    Czy ten dekoder może odbierać darmowe programy polskie? ....
    Bedę wdzięczy za pomoc w podjeciu decyzji czy wyrzucić dekode i kupić inny który proponuje firma wysyłkowa zo około 300 zł.
    Pozdrawiam

Darmowe może odbierać, ale w SD już tylko 2. Potrzedny dekoder HD.
    Zmienić na inny dekoder a ten wywalić. Co to za dekoder co ci proponuje firma wysyłkowa?. 300zł to bardzo drogo.
    Ten link co podałeś to tam już chyba połowy nie ma a niektóre są kodowane.
    Tu masz wykaz https://www.lyngsat.com/Eutelsat-Hot-Bird-13B-13C-13E.html czerwone F to programy w wolnym dostępie.
  • #5 16465006
    O.S.
    Poziom 10  
    Ok dziekuję za informację. Reasumując ten dekedr DIGIT S2_CD nie posłuży mi Muszę dokupić do talerza inny dekoder aby ściągać przynajmniej bezpłatne programy polskie z satelity HOTBIRD. Czy może mi kolega coś zaproponować? Nie wiem czy to ważne, mój telwizor jest co prawda LCD ale z generacj, która nie ma wbudowanego tego czegoś co mieć powinno do odbierania cyfrowej telewizi naziemnej. (po podłączeniu do niego anteny dachowej telwizor nie odbierał żadnych programów).
  • REKLAMA
  • #6 16465019
    LeDy
    Poziom 43  
    O.S. napisał:
    Czy może mi kolega coś zaproponować?

Opticum Sloth Classic Plus. Bardzo fajny z dopracowanym oprogramowaniem. Dobry soft to 2.1.85 i możesz przy kupnie prosić aby taki był wgrany.
    Sam dekoder to ok.180zł. https://www.dmtrade.pl/p6241,opticum-hd-sloth-classic-plus-h-265-hevc.html
    Jakbyś chciał dekoder który jednocześnie odbiera SAT i naziemną DVB-T , bo twój TV tego nie może, to Opticum Sloth Combo Plus. W tym linku co podałem też go znajdziesz.
  • REKLAMA
  • #7 16465058
    O.S.
    Poziom 10  
    Ok. Jeszcze jedno pytanie. Czy na tym dekoderze co mam nie odbieram bezpłatnych TVP ponieważ mój telewizor nie ma wbudowanego dekodera? I drugie pytanie. Czy ten dekoder co odbiera jednoczesni SAT i naziemną DVBT można wykorzystywać do rownież do anteny zwykłej na dachu domu (naziemnej)?
  • #8 16465110
    simhak
    Z używanych możesz poszukać zestawu (karta+dekoder) TNK HD. Zasilasz kartę za 20 i masz dostęp do TVP1HD i podobnych przez 13 miesięcy.
  • #9 16465274
    LeDy
    Poziom 43  
    Ten Combo odbiera i SAT z talerza i DVB-T z anteny TV, naziemnej( ok. 27 programów nadawanych cyfrowo).

simhak napisał:
    możesz poszukać zestawu (karta+dekoder) TNK HD.

Nie musi być zestaw a do tych dekoderów co podałem dokupić tylko starter SmartHD+ i będzie około 77 programów z satelity po polsku.
  • #10 16465451
    simhak
    Sama karta mu nie zapewni odbioru ( nie użyje jej w obecnym Digital S2-CD ), skoro i tak musi jakiś dekoder kupić to właśnie taki z zestawu z kartą sprawdzi się najlepiej.
    W SmartHD za 20 zł będzie oglądał tylko 2 miesiące.
  • #11 16466400
    O.S.
    Poziom 10  
    Dziękuję za poradę. Jestem teraz znacznie mądrzejszy i wiem co mam robić. To jest ważne. Do widzenia

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, czy dekoder DIGIT S2-CD może odbierać darmowe polskie programy telewizyjne, ponieważ obecnie odbiera jedynie programy z HotBirda, głównie tureckie i arabskie. Odpowiedzi wskazują, że dekoder ten nie obsługuje już darmowych kanałów TVP1 i TVP2, które wcześniej były dostępne z kartą TNK SD. Użytkownik rozważa zakup nowego dekodera, który umożliwi odbiór polskich programów. Proponowane są modele takie jak Opticum Sloth Classic Plus oraz Opticum Sloth Combo Plus, które obsługują zarówno satelitarną, jak i naziemną telewizję DVB-T. Użytkownik dowiaduje się, że jego obecny telewizor nie ma wbudowanego dekodera, co uniemożliwia odbiór cyfrowej telewizji naziemnej. Wskazówki dotyczące zakupu dekodera z kartą TNK HD również są podane, co pozwoli na dostęp do większej liczby polskich programów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA