logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows7 - Sieć niezidentyfikowana brak dostępu do internetu

Akmed 11 Maj 2017 17:42 3657 7
REKLAMA
  • #1 16470065
    Akmed
    Poziom 7  
    Witam, tak jak w temacie. Przerobiłem następujące tematy i poradniki :
    Link

Link

Link

Link

Link

I nadal nic. Ten sam komunikat/error. Załączam screeny. Jeden screen jest przed ręcznym wpisaniem ip itd. a drugi po. Windows7 - Sieć niezidentyfikowana brak dostępu do internetu Windows7 - Sieć niezidentyfikowana brak dostępu do internetu Windows7 - Sieć niezidentyfikowana brak dostępu do internetu

EDIT. Do tego samego routera są połączone też inne urządzenia przewodowo i bezprzewodowo, każdy bez problemu, sam router też nie blokuje w żaden sposób przydzielenia ip.
  • REKLAMA
  • #2 16470099
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3503
    Usuń sterownik karty sieciowej (spod Menadżera urządzeń) i uruchom ponownie komputer.
  • REKLAMA
  • #3 16470133
    Akmed
    Poziom 7  
    Kasek21 napisał:
    Usuń sterownik karty sieciowej (spod Menadżera urządzeń) i uruchom ponownie komputer.

Nadal to samo. Usunąłem, po restarcie zainstalowały się od nowa, to samo. Zapomniałem dodać też że problem wystąpił "z dnia na dzień". Wczoraj wieczorem oglądałem sobie film i zainstalowałem sobie sobie CzasoWyłącznik 4.0 żebym po skończeniu filmu nie musiał wstawać i wyłączać kompa :P . Dzisiaj po szkole przyszedłem, odpalam komputer a tu niespodzianka. Od razu sprawdziłem router, ustawienia karty sieciowej, podłączenie kabli i jak tam z internetem na innych urządzeniach.
  • REKLAMA
  • #4 16470173
    Kasek21
    Poziom 43  
    Na jakimś Linuxie Live CD dostęp do internetu jest?

Jeżeli tak to usuń te dwa połączenia tunelowe.
  • REKLAMA
  • #5 16470174
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 977
    To go odinstaluj i zrestartuj komputer.
    Antywirus lub firewall nie blokuje połączenia ? Mnie 3 razy blokował, 2 razy nie odinstalował się poprawnie, raz nie ładował się moduł w zaporze Comodo, i nie było połączenia.
    Program przy zamykaniu systemu mógł dość dokładnie ubić jakiś proces, i teraz mogą być tego skutki.
    Odinstalowane antywirusy zostawiały śmieci, Comodo niepoprawnie się ładował, w takich przypadkach "ostatnio" traciłem internet. Korzystasz z "bezpiecznych" połączeń przez takie programy ?
  • #6 16470845
    Akmed
    Poziom 7  
    Kasek21 napisał:
    Na jakimś Linuxie Live CD dostęp do internetu jest?

Jeżeli tak to usuń te dwa połączenia tunelowe.

Właśnie robie bootowalnego pendrive i zaraz napisze co wyszło. Połączenia tunelowe stworzyłem bo jak już nie działał mi internet i zacząłem się bawić w Centrum sieci i udostępniania także nie mają one wpływu (poza tym są wyłączone).

g107r napisał:
    To go odinstaluj i zrestartuj komputer.
    Antywirus lub firewall nie blokuje połączenia ? Mnie 3 razy blokował, 2 razy nie odinstalował się poprawnie, raz nie ładował się moduł w zaporze Comodo, i nie było połączenia.
    Program przy zamykaniu systemu mógł dość dokładnie ubić jakiś proces, i teraz mogą być tego skutki.
    Odinstalowane antywirusy zostawiały śmieci, Comodo niepoprawnie się ładował, w takich przypadkach "ostatnio" traciłem internet. Korzystasz z "bezpiecznych" połączeń przez takie programy ?

Odinstalowałem i zrestartowałem, nic nie pomogło.
    Antywirusa nie używam, firewalla wyłączyłem nadal nic.
    Nie korzystam z żadnych magicznych programów mających ochronić lub przyśpieszyć internet.[/quote]
    Dodano po 32 [minuty]:
    Dobra panowie, uruchomiłem puppy linux live cd i tam taka sama sytuacja. Przybiera jakieś porąbane ip, bramke itd.(te same co na windowsie) i nie ma dostępu do internetu. Czyli mogę podejrzewać że karta sieciowa padła ?

Dodano po 2 [minuty]:

Miałem jeszcze podejrzenie na przerwany kabel ale wykluczyłem je właśnie poprzez podłączenie laptopa pod niego i tu wszystko śmiga.
  • #7 16470916
    Kasek21
    Poziom 43  
    Akmed napisał:
    Czyli mogę podejrzewać że karta sieciowa padła ?

Tak, można.
  • #8 16941455
    Akmed
    Poziom 7  
    Po paru miesiącach nieużywania tego komputera, z nudów wymieniłem kartę sieciową. Okazało się że to była jej wina, teraz wszystko działa :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z dostępem do internetu w systemie Windows 7, gdzie pojawia się komunikat o niezidentyfikowanej sieci. Pomimo prób rozwiązania problemu, takich jak usunięcie i ponowne zainstalowanie sterowników karty sieciowej oraz sprawdzenie ustawień routera, problem nadal występował. Użytkownik wykluczył również problemy z kablem, ponieważ inne urządzenia działały poprawnie. Po przetestowaniu systemu Linux Live CD, który również nie zapewnił dostępu do internetu, użytkownik podejrzewał uszkodzenie karty sieciowej. Ostatecznie, po kilku miesiącach nieużywania komputera, wymiana karty sieciowej rozwiązała problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA