Kasek21 napisał: Na jakimś Linuxie Live CD dostęp do internetu jest?
Jeżeli tak to usuń te dwa połączenia tunelowe.
Właśnie robie bootowalnego pendrive i zaraz napisze co wyszło. Połączenia tunelowe stworzyłem bo jak już nie działał mi internet i zacząłem się bawić w Centrum sieci i udostępniania także nie mają one wpływu (poza tym są wyłączone).
g107r napisał: To go odinstaluj i zrestartuj komputer.
Antywirus lub firewall nie blokuje połączenia ? Mnie 3 razy blokował, 2 razy nie odinstalował się poprawnie, raz nie ładował się moduł w zaporze Comodo, i nie było połączenia.
Program przy zamykaniu systemu mógł dość dokładnie ubić jakiś proces, i teraz mogą być tego skutki.
Odinstalowane antywirusy zostawiały śmieci, Comodo niepoprawnie się ładował, w takich przypadkach "ostatnio" traciłem internet. Korzystasz z "bezpiecznych" połączeń przez takie programy ?
Odinstalowałem i zrestartowałem, nic nie pomogło.
Antywirusa nie używam, firewalla wyłączyłem nadal nic.
Nie korzystam z żadnych magicznych programów mających ochronić lub przyśpieszyć internet.[/quote]
Dodano po 32 [minuty]:
Dobra panowie, uruchomiłem puppy linux live cd i tam taka sama sytuacja. Przybiera jakieś porąbane ip, bramke itd.(te same co na windowsie) i nie ma dostępu do internetu. Czyli mogę podejrzewać że karta sieciowa padła ?
Dodano po 2 [minuty]: Miałem jeszcze podejrzenie na przerwany kabel ale wykluczyłem je właśnie poprzez podłączenie laptopa pod niego i tu wszystko śmiga.