logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto robić "power limit mod" na 780

VideCulFide1337 22 Maj 2017 17:04 999 2
REKLAMA
  • #1 16490004
    VideCulFide1337
    Poziom 7  
    Witam forumowicze.Ostatnio napotkałem się z filmem na temat zwiększenie power limitu poprzez nałożenie na rezystor ciekłego metalu.W sumie nie bardzo rozumiem czy o to chodzi,jeśli ktoś chcę może to sprostować.Czy jest wg was warto to robić jeżeli chcę się robić lepsze oc?Kolejne moje pytanie co jest lepsze Thermal Grizzly Conductonaut vs Thermal Grizzly Kryonaut.Zależy mi na jak najmniejszej temperaturze przy oc.
    Link do filmu : https://www.youtube.com/watch?v=v1Qi8fxIi_Y&t=314s
  • REKLAMA
  • #2 16490069
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 16490308
    VideCulFide1337
    Poziom 7  
    Mam co jakiś czas spadki taktowań a power limit mam 150 ,ale chce jeszcze trochę wydusić z tej karty,dlatego taki post zakładam.Wydaje mi się,że najbezpieczniej będzie użyć ciekłego metalu zamiast go wlutować,ponieważ z mojej opcji może usunąć ten power limit mod a z wlutowaniem raczej ciężko xD ,więc można wrócić jeszcze do poprzedniego stanu karty.Jak myślisz o ile podskoczy temperatury po użyciu tego moda ?Pytam bo chcę się zaopatrzyć w dobrą pastę termoprzewodzącą,więc co uważasz za lepsze Thermal Grizzly Conductonaut czy Thermal Grizzly Kryonaut?Z góry dzięki za odpowiedź.
REKLAMA