logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scenic I 1.6 16v - Jaki reduktor gazu wybrać? Landi reggio

RafiRup 23 Maj 2017 14:14 843 3
REKLAMA
  • #1 16491331
    RafiRup
    Poziom 9  
    Ocena: 45
    Witam, posiadam samochód Scenic I 1.6 16v od dłuższego czasu. Od kliku tygodni pojawił się problem z szarpaniem na gazie. Rok wcześniej przeczyściłem czujniki i pomogło, teraz to nic nie daje. Byłem u gaziarza i powiedział mi, że parownik jest zawalony a nie opłaca się go robić. Reduktor to Landi reggio w instalacji( tak mi się wydaje) II generacji bez sekwencyjnej. Czy opłaca się go robić czy kupić nowy a może używany? Jak tak to jaki? Żeby pasowało do starego no i czujniki można było wpiąć.
    Dziękuję za odp. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 16491362
    marek49ae
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Najlepiej taki jak jest, tylko nowy. Bo używka nie wiadomo ile pochodzi. I to chyba jest landi renzo.
  • REKLAMA
  • #4 16492351
    RafiRup
    Poziom 9  
    Ocena: 45
    Na obudowie tyle co zdołam odczytać pisze Landi reggio a dalej jakieś numerki. Różni się on od renzo tym, że w środkowej części parownika znajduje się czujnik. Zestawów naprawczych nie znalazłem i tak na prawdę wolałbym kupić nowy taki sam, chociaż nie mogę go znalezc, bo podobno już tego nie produkują :)
REKLAMA