logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Witam, jestem nowy i chciałbym się z wami przywitać :)

Bartri 03 Cze 2017 12:19 1236 8
REKLAMA
  • #1 16509779
    Bartri
    Poziom 6  
    Nie wiem, czy wybrałem dobry dział, jednak trochę poszperałem sobie po forum i uznałem, że to będzie odpowiednie miejsce (nie chciałbym irytować moderatora)

Chciałem się z Wami przywitać, mam piętnaście lat, kończę drugą gimnazjum. Jestem w szkole "technicznym" tj. rozkładam kable i sprzęt audio na apele, etc. razem z kolegami. Jako, że mam jakieś (wprawdzie niewielkie, ale sięgnąłem po odpowiednią literaturę i uczę się) pojęcie na temat elektroniki oraz lutowania kabli, a do tego wujka elektronika, postanowiłem się głębiej zainteresować tym tematem, wszak sprzęt szkolny czasem się psuje. Jak na razie naprawiłem kabel jack/XLR i jestem z siebie dumny :D w wakacje przeznaczę na powiększenie zasobu mojej wiedzy w wyżej wymienionym zakresie.

Myślę, że będzie się nam wszystkim fajnie współpracowało, pozdrawiam Was i życzę miłego dnia !

PS
    Co sądzicie o książce Jerzego Dreszera pt. "Zarys Elektrotechniki" ? :wink:
  • REKLAMA
  • #2 16509995
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2108
    Bartri napisał:
    jestem nowy i chciałbym się z wami przywitać

No to witamy Cię.
    Zapewne świeża krew się przyda w naszym gronie :D
  • #3 16510007
    Heniek56
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Witam.
    Przywitanie to bardzo dobre pokazanie się z dobrej strony,życzę wszystkiego dobrego i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 16510699
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1133
    Witaj Bartri. Miło, że wpadłeś i napisałeś powitanie - i to w dodatku w zrozumiałym dla nas języku; niewielu nowych użytkowników tego forum to potrafi :D Chwali się, życzę Ci sukcesów.
  • #5 16510737
    rafalunitra121
    Użytkownik obserwowany
    Witaj w gronie.... nie rozumiem tego cytatu:

Jestem w szkole "technicznym" tj. rozkładam kable i sprzęt audio na apele, etc. razem z kolegami
  • #6 16510849
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1133
    rafalunitra121 napisał:
    ... nie rozumiem tego cytatu:

Jestem w szkole "technicznym" tj. rozkładam kable i sprzęt audio na apele, etc. razem z kolegami

Czyli nasz nowy kolega pełni w szkole rolę "technicznego" - osoby pomagającej przy wszystkim, co kojarzy się z techniką a nie wymaga dodatkowych uprawnień :D

Techniczny w szkole służy głównie do rozwijania przewodów na sali gimnastycznej w czasie przygotowań do imprez (dyskoteki, apele) - wszystko to, co powinien robić nagłośnieniowiec, a co robią młodzi interesanci.
  • REKLAMA
  • #7 16510852
    WędkarzStoLica
    Poziom 31  
    Ocena: 301
    Siema małolat :)
  • REKLAMA
  • #8 16511078
    Bartri
    Poziom 6  
    Ture11 napisał:
    Techniczny w szkole służy głównie do rozwijania przewodów na sali gimnastycznej w czasie przygotowań do imprez (dyskoteki, apele) - wszystko to, co powinien robić nagłośnieniowiec, a co robią młodzi interesanci.

Tak, właśnie o to chodziło :D
  • #9 16511087
    Ricoh_220

Poziom 38  
    Ocena: 755
    Witaj w klubie i nie obawiaj się pytać gdy czegoś nie wiesz większość z nas chętnie pomaga innym :)
    Konto firmowe:
    Zakład techniki biurowej"Kserograf" .Serwis kserokopiarek i urzdzeń marki ricoh
    Bronowicka 73, Kraków, 30-091 | Tel.: 603XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://kserograf.e.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W użytkownik przywitał się na forum, dzieląc się swoim zainteresowaniem elektroniką i doświadczeniem w naprawie sprzętu audio, w tym kabla jack/XLR. Użytkownik uczęszcza do technikum, gdzie pomaga w rozkładaniu kabli na imprezach szkolnych. Forumowicze przywitali nowego członka, oferując wsparcie i zachęcając do zadawania pytań. Pojawiło się również pytanie o książkę Jerzego Dreszera "Zarys Elektrotechniki".
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA