logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Długość rury wylotowej, rura w pionie- klimatyzator przenośny

mwac1 04 Cze 2017 19:13 11334 2
REKLAMA
  • #1 16511987
    mwac1
    Poziom 2  
    Witam, chcę zamontować przedłużenie rury wylotowej od klimatyzatora przenośnego. Czy będzie to problemem jeżeli klimatyzator który stoi przy ścianie będzie miał wylot przez rurę pcv pionowo nad sufit podwieszany i dopiero nad sufitem będzie rura wędrowała ok 5-6 metrów na zewnątrz. Czy ktoś może powiedzieć czy takie rozwiązanie się sprawdzi?
    Nie mam niestety zgody w lokalu na instalację jednostki zewnętrznej. Nie mam też możliwości przebicia się przez ścianę. Jedyna opcja to skorzystanie z załatanej w tym momencie od wewnątrz kratki/wywietrznika.
  • REKLAMA
  • #2 16512559
    borg77
    Poziom 31  
    Ocena: 444
    W komplecie do klimy powinna być przejściówka do zamontowania wywiewu w oknie.
    Z tego co pamiętam instrukcja zaleca jak najkrótszą rurę wylotową.Poza tym długa rura to zwiększone opory powietrza na wylocie i odcinek rury w mieszkaniu będzie nadmiernie wydzielał duże ilości ciepła.
  • #3 20983612
    peterbatley
    Poziom 2  
    Ocena: 1

Instalacja przedłużenia rury wydechowej klimatyzatora przenośnego przez sufit podwieszany wymaga starannego planowania i profesjonalnej wiedzy, aby zapewnić odpowiednią wentylację.
REKLAMA