logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosa Demon - zmiana linki od startera

sebe92 07 Cze 2017 18:44 15999 9
REKLAMA
  • #1 16517488
    sebe92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Czy aby poprawienie wymienić sznurek startowy niezbędne jest odkręcenie tej śruby na środku? Jak widać próbowałem, kosiarka ma tydzień a śruba nawet nie drgnie.
    Proszę o pomoc jak najprościej uporać się z problemem.
  • REKLAMA
  • #2 16517537
    WędkarzStoLica
    Poziom 31  
    Ocena: 300
    Spróbuj odkręcać w prawo :) Tam może być lewy gwint.
  • #3 16517577
    sebe92
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Nic z tego od razu próbowałem i w żadną nie drgnie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17235023
    przemek20011
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    sebe92 napisał:
    Witam.
    Czy aby poprawienie wymienić sznurek startowy niezbędne jest odkręcenie tej śruby na środku? Jak widać próbowałem, kosiarka ma tydzień a śruba nawet nie drgnie.
    Proszę o pomoc jak najprościej uporać się z problemem.

Trochę odkopie temat ale właśnie rozwaliłem ten starter, i ta śrubka nie jest po to żeby ją odkręcić, tylko ona ma 2 rzędy wielorowkow i ja po prostu trzeba podważyć i do góry wyciągnąć. Ja próbowałem odkręcać na siłę i wyrobił mi się plastik w tym wieloklinie. Może komuś się przyda. Za nowy starter zapłaciłem 15 złotych
  • #6 17235040
    hevet2
    Poziom 32  
    Ocena: 615
    To ile razy to odkręcałeś sto? Ja zawsze odkręcam ułatwia i przyspiesza wymianę jeśli wie się jak to zrobić ( bo może wyskoczyć sprężyna).
  • REKLAMA
  • #7 17235819
    przemek20011
    Poziom 15  
    hevet2 napisał:
    To ile razy to odkręcałeś sto? Ja zawsze odkręcam ułatwia i przyspiesza wymianę jeśli wie się jak to zrobić ( bo może wyskoczyć sprężyna).

Parę razy przekręciłem i już później nie chciało wejść na swoje miejsce. Potrzebowałem naprawić sprężynę bo mi spadła z tej wewnętrznej zapadki i nie skręcała linki.
  • #8 18149885
    Lasiu21
    Poziom 8  
    Wie ktoś może jak zwinąć spręrzynę w tym szarpaku do zwijania linki ???

• #9 21087391
    dzaniel2000
    Poziom 1  
    >>17235023
    Siemka, mam właśnie taki problem z tym Demonem jak wymieniałem linkę startera to wyskoczyła mi ta sprężyna która jest na samym dole, zwinalem ją ale nie mogę w żaden sposób jej ustawić po założeniu przeskakuje mi z tego rowka i nawet po złożeniu linka mi się nie zwija z powrotem. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
    Dziękuję za każdy odzew
  • #10 21087439
    Arturo 2773
    Poziom 29  
    Ocena: 334
    Możesz sprężynę skręcić i zamontować spowrotem na swoje miejsce.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rc...wqsBegQIEBAG&usg=AOvVaw28t3MJIFqoIRcE0wU7HuCV

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o wymianę sznurka startowego w kosiarce Kosa Demon, zastanawiając się, czy konieczne jest odkręcenie śruby na środku startera. Odpowiedzi sugerują, że śruba może mieć lewy gwint, a do wymiany sznurka nie jest konieczne demontowanie kółka. Inny uczestnik dyskusji ostrzega przed uszkodzeniem plastiku przy próbie odkręcania. Wskazówki dotyczą także problemów z sprężyną startera, która może wyskoczyć podczas wymiany linki. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami i linkami do filmów instruktażowych, które mogą pomóc w prawidłowym montażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA