Witam. Czy aby poprawienie wymienić sznurek startowy niezbędne jest odkręcenie tej śruby na środku? Jak widać próbowałem, kosiarka ma tydzień a śruba nawet nie drgnie. Proszę o pomoc jak najprościej uporać się z problemem.
Witam.
Czy aby poprawienie wymienić sznurek startowy niezbędne jest odkręcenie tej śruby na środku? Jak widać próbowałem, kosiarka ma tydzień a śruba nawet nie drgnie.
Proszę o pomoc jak najprościej uporać się z problemem.
Trochę odkopie temat ale właśnie rozwaliłem ten starter, i ta śrubka nie jest po to żeby ją odkręcić, tylko ona ma 2 rzędy wielorowkow i ja po prostu trzeba podważyć i do góry wyciągnąć. Ja próbowałem odkręcać na siłę i wyrobił mi się plastik w tym wieloklinie. Może komuś się przyda. Za nowy starter zapłaciłem 15 złotych
To ile razy to odkręcałeś sto? Ja zawsze odkręcam ułatwia i przyspiesza wymianę jeśli wie się jak to zrobić ( bo może wyskoczyć sprężyna).
Parę razy przekręciłem i już później nie chciało wejść na swoje miejsce. Potrzebowałem naprawić sprężynę bo mi spadła z tej wewnętrznej zapadki i nie skręcała linki.
>>17235023 Siemka, mam właśnie taki problem z tym Demonem jak wymieniałem linkę startera to wyskoczyła mi ta sprężyna która jest na samym dole, zwinalem ją ale nie mogę w żaden sposób jej ustawić po założeniu przeskakuje mi z tego rowka i nawet po złożeniu linka mi się nie zwija z powrotem. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
Dziękuję za każdy odzew
✨ Użytkownik pyta o wymianę sznurka startowego w kosiarce Kosa Demon, zastanawiając się, czy konieczne jest odkręcenie śruby na środku startera. Odpowiedzi sugerują, że śruba może mieć lewy gwint, a do wymiany sznurka nie jest konieczne demontowanie kółka. Inny uczestnik dyskusji ostrzega przed uszkodzeniem plastiku przy próbie odkręcania. Wskazówki dotyczą także problemów z sprężyną startera, która może wyskoczyć podczas wymiany linki. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami i linkami do filmów instruktażowych, które mogą pomóc w prawidłowym montażu. Wygenerowane przez model językowy.