logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Subiekt GT - Przenoszenie danych programu na nowy komputer

szymonraszke 09 Cze 2017 10:34 11568 1
REKLAMA
  • #1 16520467
    szymonraszke
    Poziom 16  
    Ocena: 65
    Witam, posiadam Subiekta GT z całą bazą danych na jednym komputerze, który jest już bardzo wysłużony. Nadszedł czas na kupno nowego i teraz trzeba całego subiekta przenieść na ten nowy komputer. Czy mam w tym przypadku:

1) Zrobić kopię za pomocą programu "Przenoszenie danych", następnie zainstalować subiekta na nowym komputerze i potem przywrócić te dane ?
    2) Zrobić kopię za pomocą programu "Archiwizator", następnie zainstalować subiekta na nowym komputerze i potem przywrócić te dane ?

Nie wiem która opcja jest dla mnie bardziej odpowiednia. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16520892
    ptero
    Poziom 25  
    Ocena: 179
    Przy wychodzeniu z GT robisz archiwizację, nagrywasz ją na pendriva. Instalujesz GT na drugim komputerze i archiwizatorem rozpakowujesz to archiwum z pendriva. Jeśli na nowej instalacji zakładałeś jakąś bazę, to nadpisujesz.
    U mnie działało :)
    Przy nowej instalacji założyłem bazę z takimi samymi danymi firmy jak było w starej, podczas rozpakowywania archiwum wypisało mi coś takiego: "Baza danych o tej nazwie już istnieje, czy zaktualizować i zastąpić nowymi danymi" czy jakoś tak.
    Zastąpiłem i działa od pierwszego kopa...
REKLAMA