logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Subiekt GT - Przeniesienie danych z Subiekta GT 1.18 (1.1800.0.1590)

siny02 18 Mar 2021 10:29 1044 5
REKLAMA
  • #1 19325837
    siny02
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam!
    mam taki problem:, na starym komputerze jeszcze z XP posiadam Subiekta GT w wersji 1.18 (1.1800.0.1590).
    Zmieniłem komputer na nowy z W10 i ma problem z przeniesieniem danych.
    Instaluję z płyty subiekta ale instaluje się w wersji:1.16 SP1 (1.161.1.1411). i w momencie dearchiwizacji, wyskakuje mi błąd, że wersja bazy danych jest nowsza od wersji Subiekta., Wychodzi mi, że trzeba by było zaktualizować na nowym komputerze subiekta do wersji w jakiej jest baza, tylko jak to zrobić?, a może ktoś zna jakiś inny sposób??, błagam pomóżcie, bo nie chce mi się ręcznie "przeklepywać" bazy towarów i klientów.
    Próbowałem ściągnąć aktualizację ze strony inserta 1.18Sp1 ale nie chce mi się zainstalować, wyskakuje mi komunikat, że:
    "Poprawka nie może być zainstalowana przez usługę instalatora Windows, ponieważ uaktualniany program nie został odnaleziony, bądź poprawka uaktualniająca dotyczy innej wersji tego programu. Sprawdź czy uaktualniany program znajduje się na tym komputerze i czy posiadasz odpowiednią poprawkę uaktualniającą."
  • REKLAMA
  • #2 19325943
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Dlaczego od końca Pan zaczyna?
    Przecież naturalnymi krokami jest kontakt z https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/pomoc_techniczna.html (czy to z konsultantami, czy poprzez zadanie pytania na forum Inserta, czy korzystając z obu tych kanałów), a nie liczyć na to, że ktoś na elektrodzie takie cuda przerabiał.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #3 19326042
    siny02
    Poziom 11  
    Niestety nie ma możliwości zadania pytania na forum inserta, jeśli nie opłaca się abonamentu, ja wykupiłem licencję 13 lat temu i korzystałem z programu w podstawowej wersji, ponieważ prowadzę niewielką firmę dla, której wywalenie kolejnych 700 zł na licencje to są spore koszta., miałem nadzieję, że, może ktoś robił coś podobnego z tego forum i będzie mi w stanie jakoś pomóc... - oj głupi i naiwny Ja..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19326123
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    Jeśli nie można zaktualizować z 1.16 na 1.18 to prawdopodobnie potrzebne są przejściowe poprawki do kolejnych wersji 1.16SP1, 1.17SP1, 1.17SP2 i upragniona 1.18SP1. Jeszcze są chyba dostępne.
    Ponieważ to stary produkt to ciężko o dokładne sprawdzenie.
  • REKLAMA
  • #5 19326134
    siny02
    Poziom 11  
    Spróbowałem ściągnąć te pośrednie ale tez mi nie idą, mam na płycie (dostałem jeszcze od inserta 1.17sp2 i ona z płyty mi się instaluje ale nadal nic nie mogę zrobić, żeby zainstalować 1.18, Jakiś obłęd...:(

Dodano po 1 [godziny] 20 [minuty]:

Udało się, pomogło forum Subiekta (nie tacy oni jednak straszni), ściągnąłem ze strony http://ftp.insert.pl/pub/aktualizacje/InsERT_GT/ wersję 1.26 (najniższą aktualnie dostępną do ściągnięcia) i poszło. Co prawda bez abonamentu ma ona funkcjonalność 1.18 ale to i tak mnie urządza bardzo.
  • #6 19326417
    siny02
    Poziom 11  
    Spróbowałem ściągnąć te pośrednie ale tez mi nie idą, mam na płycie (dostałem jeszcze od inserta 1.17sp2 i ona z płyty mi się instaluje ale nadal nic nie mogę zrobić, żeby zainstalować 1.18, Jakiś obłęd...:(

Dodano po 1 [godziny] 20 [minuty]:

Udało się, pomogło forum Subiekta (nie tacy oni jednak straszni), ściągnąłem ze strony http://ftp.insert.pl/pub/aktualizacje/InsERT_GT/ wersję 1.26 (najniższą aktualnie dostępną do ściągnięcia) i poszło. Co prawda bez abonamentu ma ona funkcjonalność 1.18 ale to i tak mnie urządza bardzo.

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

Zamykam.
REKLAMA