Witam, mam pewien problem. Na netbooku obok Windowsa 7 Starter zainstalowałem na dodatkowej partycji system Windows XP SP3. Wszystko dobrze działało dopóki nie zainstalowałem dual boota EasyBCD 2.4. Po wprowadzeniu chcianych zmian w programie zresetowałem komputer. Niestety po ponownym włączeniu pojawił się błąd wskazujący na brak lub uszkodzenie ważnego pliku rozruchowego (załącznik na dole). Próbowałem różnych sposobów przy użycia narzędzi odzyskiwania z płyty Windowsa XP. Nie udało się, błąd się powtarzał. Potem sformatowałem dysk z Windowsem XP i próbowałem go przeinstalować. Niestety po załadowaniu plików instalacyjnych po ponownym rozruchu pojawił się ten sam błąd. Następnie użyłem narzędzia przywracania systemu Windows 7. Problem nawracał. Nie pomogło całkowite sformatowanie wszystkich dysków oprócz dysku przywracania i dysku z androidem. Cały czas pojawia się komunikat o braku pliku systemowego. Dodam że przy próbie wybrania systemu widnieje tylko opcja "Windows (default)". Nie mam pojęcia co dalej robić, skończyły mi się pomysły. Czy jest szansa na uratowanie netbooka czy nadaje się do śmieci?
Specyfikacja:
Intel Atom D450 1,67 GHz (dwurdzeniowy)
Intel GMA 3150
2 GB RAM
Dysk IDE 160 GB
Systemy domyślne: Windows 7 Starter 32 bit, Android 1.6
Specyfikacja:
Intel Atom D450 1,67 GHz (dwurdzeniowy)
Intel GMA 3150
2 GB RAM
Dysk IDE 160 GB
Systemy domyślne: Windows 7 Starter 32 bit, Android 1.6