logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmocnienie sygnału GSM - Słaby zasięg w domu

rafal.w30 18 Cze 2017 11:57 12987 6
REKLAMA
  • #1 16536595
    rafal.w30
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam,
    Mam na wsi domek parter i piętro, drewniany otynkowany gdzie jest kiepski zasięg. Możliwy do rozmowy zasięg mam na dworze i piętrze. Czy mozna coś zastosować, jakiś wzmacniacz wewnętrzny abym miał zasięg i na parterze?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16536724
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16536727
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
  • REKLAMA
  • #5 16536802
    rafal.w30
    Poziom 12  
    Erbit, ja chcę tylko sobie "przedłużyć" sygnał z piętra na parter a jakbym stosował się wszędzie do przepisów, zakazów itd. to mieszkałbym w jaskini. Najłatwiej jest czegoś zakazać niż nakazać (operatorowi) wzmocnić sygnał.
  • REKLAMA
  • #6 16536809
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 16536879
    rafal.w30
    Poziom 12  
    Erbit, nie miało to tak zabrzmieć, przecież nic do Ciebie nie mam. Wyraziłem tylko opinię co do przepisów. Czyli jest coś co pozwoli mi rozmawiać na parterze?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z słabym zasięgiem GSM w drewnianym domku, gdzie zasięg jest dostępny jedynie na piętrze i na zewnątrz. W odpowiedziach pojawiają się negatywne doświadczenia z wzmacniaczami GSM, które nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, mimo poprawnego podłączenia i użycia anten kierunkowych. Zasugerowano również, że zewnętrzna antena podłączona do telefonu mogłaby być skuteczniejsza, chociaż nie wiadomo, czy współczesne telefony mają takie złącza. Użytkownik wyraża frustrację z powodu przepisów dotyczących wzmacniaczy GSM, które mogą ograniczać ich użycie, ale poszukuje rozwiązania, które pozwoli na lepszy zasięg na parterze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA