logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uwalony NEW STAR202 (brak reakcji dwie kropki) chyba flash

Daniel777 31 Lip 2005 11:20 7411 10
REKLAMA
  • #1 1694699
    Daniel777
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam programator JTAG STANDART i progisy JTAG w1 aloe on nie chc3e chodzić pod WIN XP Jtag b ale onb podaje komunikat (PRIVILEGED Instuctions ) co można zrobić by go uratować . Podczas wgrywania $ zawisił sie i musiałem go wyłaczyć i mam za swoje. Pomocy!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1695099
    MIREK54
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    Pobierz z tej strony:http://www.lamerek.com/jg2000/index.php?show=jtag_up JTAG-up i wgraj nim flash od 3018 i będzie chodzić , tylko zmień:Adr.Flash na 2 MB!.Ja tak robię i jest ok.Do XP potrzebujesz chyba jeszcze UserPort.Działa napewno pod WIN98!Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 1695223
    Bonifacy
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Dokładnie bez userport nie pójdzie a ja jeszcze proponował bym przesiadke (albo załatwienie kłopotu) gdzieś gdzie jest win98
  • REKLAMA
  • #4 1695764
    Daniel777
    Poziom 11  
    Też myśle że to XP syfi zobacze ale w progisie jKeys wywala błąd i widzi ip procka

Dodano po 13 [sekundy]:

Też myśle że to XP syfi zobacze ale w progisie jKeys wywala błąd i widzi ip procka
  • #5 1696216
    rocky21
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    jkeys chodzi pod xp bez zadnych userportow, jezeli to bedzie tylko to co na zalaczonym foto to ok a jezeli wymiana nie pomoze to bez wylutowania flasha sie nie obejdzie. Przerabialem ten temat miesiac temu!!! tak wiec:
    na rozowo zamazane te ktore zostaly u mnie wymienione
    w rozowym kolku te ktorymi warto sie bardzo zainteresowac a w sielonym rowniez mozna sie na koniec zainteresowac jak te 2 pierwsze nie pomoga. To sa groszowe sprawy wiec warto sprobowac tego
    Załączniki:
    • Dscf1551.jpg (426.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1696496
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 950
    Czesc!

Jezeli pokazuje Ci NO RESPONSE : costam costam IRD DCU PEEK i JTAG zasilasz z plyty tunera, to na 99,9% da sie go uratowac...

--
    pzdr,damdam
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • #7 1696827
    Daniel777
    Poziom 11  
    Własnie ale ja zasilam go z LPT i tak sie dzieje jakie napięcia ma on mieć na zasilaczu?
  • #8 1696925
    MIREK54
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    Alternatywą dla zasilania z LPT jest bateria od płyty głównej komputera 3V-mówimy tu o JTAGu Standart w przypadku Patela zasilanie bierzemy z tunera SAT.A najmniej problemowym jest program JTAG_UP.Powodzenia!
  • #9 1697212
    rocky21
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    wcale nie trzeba z baterii tylko na pcycie zasilacza bez problemu znajdziemy napiecie regulowane 3,3 v , procek jest zasilany takim ze napieciem wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem, powodzenia
  • #10 1698423
    Daniel777
    Poziom 11  
    Witam !!
    Sprawdzałem dzisiaj tunerek drugim takim samym mianowice podłaczyłem przetonicę z uszkodzonego do sprawnego i wszystko działa .Więc post kolegi wyżej odpada prosze o podesłanie programu do obsługi Jtaga standart

Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

serdecznie dziękuję MIRKOWI53 za pomoc .Z takimi ludźmi można osiągnąć cel.
    JESZCZE RAZ DZIĘKI
  • #11 1699170
    -=M@RIO=-
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Jeżeli potrafisz lutowac to wyjmi Flash
    Prześlesz mi ja Ci go zaprogramuje w zewnetrznym programatoze i Wlutujesz zpowrotem na miejsce :)
    A program ??
    Może ten.....
    JTAG_UP 15.07.2005

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy programatora JTAG Standart używanego do naprawy tunera NEW STAR202, który po zawieszeniu się podczas wgrywania firmware (brak reakcji, dwie kropki) nie odpowiada i wyświetla komunikat "PRIVILEGED Instructions". Użytkownik próbuje uruchomić oprogramowanie JTAG pod Windows XP, jednak pojawiają się błędy i brak reakcji urządzenia. Rozwiązania obejmują użycie programu JTAG_UP do wgrania poprawnego flasha (np. od modelu 3018) z ustawieniem adresu flash na 2 MB oraz konieczność zasilania programatora z odpowiedniego źródła (np. UserPort lub zasilanie 3,3 V z płyty głównej komputera lub baterii 3V). Zalecane jest użycie systemu Windows 98, gdyż pod XP mogą występować problemy z kompatybilnością. W przypadku braku efektów możliwa jest konieczność wyjęcia i ponownego zaprogramowania pamięci flash w zewnętrznym programatorze. Wymiana uszkodzonych elementów na płycie tunera również może być konieczna. Dyskusja podkreśla, że problem jest do rozwiązania, a dostępne narzędzia i metody pozwalają na przywrócenie funkcjonalności tunera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA