logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

K2 XVR 08 - jakie oprogramowanie i konfiguracja

akkord1 07 Lip 2017 08:31 5673 4
  • #1 16573201
    akkord1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, potrzebuję szybkiej porady. Konfiguruje u klientki ten rejestrator, ale support nie grzeszy pomocą. Czy ktoś mógłby mi podać nazwę aplikacji z jakiej można by prowadzić podgląd na ios i macos? Druga rzecz to konfiguracja. Rejestrator zgłasza się po wpisaniu ip i hasła w przeglądarkę. Ale próbowałem na androidzie na podłączyć się na portach 8111 i 8101 (takie porty ustawiałem w konfiguracji sieci). Niby też przekierowałem porty na routerze (router LTE z T-mobile) ale program XVR do podglądu na androidzie dosyć długo próbuje łączyć po czym wyrzuca błąd "connection time out lub network unstable). Prosiłbym o jakieś wskazówki co warto sprawdzić. Pozdrawiam
  • #2 16573276
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    akkord1 napisał:
    Niby też przekierowałem porty na routerze (router LTE z T-mobile)

A ma kolega stałe publiczne IP? Temat wielokrotnie omawiany na forum.
    akkord1 napisał:
    Witam, potrzebuję szybkiej porady. Konfiguruje u klientki ten rejestrator, ale support nie grzeszy pomocą. Czy ktoś mógłby mi podać nazwę aplikacji z jakiej można by prowadzić podgląd na ios i macos?
    W różne rzeczy uwierzę, ale jakoś z trudem przychodzi mi przyjąć informację że dostawca sprzętu nie potrafi wskazać właściwego oprogramowania. Prędzej uwierzę w to, że takowego po prostu nie ma.
    również pozdrawiam
  • #3 16573341
    akkord1
    Poziom 9  
    Ma stałe publiczne IP ale to nie ma znaczenia, chodzi o to, że rejestrator nie zgłasza się na porcie podglądu w sieci LAN po ip lokalnym i ustalonym porcie. Na porcie http zgłasza się bez problemu.
    Podobno jakieś oprogramowanie jest, bo wcześniej jakoś to działało. Ale przegoogleowałem troche internetu i niestety nie mogę nic konkretnego znaleźć. Niby jest jakaś aplikacja VSS ale chciałem zapytać czy ktoś może z tego korzystał i ma jakieś sprawdzone rozwiązanie. Może wystarczy dowolna aplikacja do podglądu XVR?
  • #4 16576345
    IGS

Poziom 22  
    Ocena: 61
    Kiedyś byłem zmuszony użyć niestety urządzenia tej marki, (nie polecam)
    Mało pamiętam ale z tego co widzę z maili do administratora sieci to należało dla pracy poza obiektem przekierować porty które podajesz ( u nas były to inne gdyż w to miejsce były użyte inne, ustawione w rejestratorze i bramie sieci) ale z maila czytam że należało także otworzyć 27156 oraz jeszcze cały zakres 8000-9031
    Na pewno poszukaj instrukcji co do konfiguracji ruchu sieciowego w tym urządzeniu, zwłaszcza że objawy na to wskazują
    Konto firmowe:
    IGS teletechnika i automatyka obiektów
    Bażyńskiego 32 lok 12, Gdańsk, 80-312 | Tel.: 58 XXX XX XX (Pokaż) | Strona WWW: www.igs-systemy.pl
  • #5 16578501
    akkord1
    Poziom 9  
    A przekierowanie portów ma jakiekolwiek znaczenie przy łączeniu się w sieci lokalnej? Jestem w trakcie wymiany tego rejestratora, ale w sumie z ciekawości zastanawiam się, czemu połączenie http działa a aplikacje i podgląd już nie...
REKLAMA