logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MG5650 - Zacięty papier pomimo jego braku - kod 1303

Amperoo_PL 07 Lip 2017 17:50 9903 5
REKLAMA
  • #1 16574033
    Amperoo_PL
    Poziom 8  
    Witam,

Mam problem z moją MG5650 polegający na kodzie 1303 informującym o zacięciu się papieru. Problem leży w tym, że żaden papier się nie zaciął. Przy ostatniej próbie drukowania od razu po włączeniu był ten komunikat i drukarka nawet nie pobierała papieru a wcześniejsze zadrukowane kartki były całe. Przejrzałem ją na tyle ile mogłem bez rozkręcania jej i nie widać papieru a jedyne czego nie jestem pewien to żółta substancja na załączonym zdjęciu widoczna przy krawędzi rolki podającej zadrukowany papier. Może jest to jakiś smar, nie wiem nie znam się :)
    Próbowałem już przedmuchać ją sprężonym powietrzem i nawet mały okruszek nie wyleciał.

Canon MG5650 - Zacięty papier pomimo jego braku - kod 1303

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 16574110
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 287
    Witam,

Sprawdź czy tasiemka enkodera za karetką jest czysta, zobacz czy karetka z tuszami się porusza i czy nic ją nie blokuje. Najlepiej na otwartej klapce do wymiany tuszy, czujnik od niej powinien być z lewej strony wsadź tam coś i powinno wykryć, że jest zamknięta. Dzięki temu będziesz widział podejrzane ruchy karetki.
  • REKLAMA
  • #3 16574197
    Amperoo_PL
    Poziom 8  
    Taśma wydaje się czysta. Karetkę z tuszami mogę poruszyć o jakieś 3cm potem sprawia większy opór więc nie ciągnę mocniej. Przy samym rozruchu porusza się max 5cm.
  • REKLAMA
  • #4 16574243
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 16574316
    Amperoo_PL
    Poziom 8  
    W środku nic nie ma, więc będę musiał oddać ją fachowcowi.

Ale dzięki za pomoc.
REKLAMA