logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łucznik 834 - transporter przesuwa materiał w cyklach po wymianie koła napędzającego

jan-stan 09 Lip 2017 12:09 843 1
REKLAMA
  • #1 16576930
    jan-stan
    Poziom 18  
    Ocena: 54
    Witam.
    Maszyna po wymianie koła napędzającego palcowego. Ścieg ustawiony jako prosty ale wychodzi jakiś dziwny. Transporter przesuwa się jakby w pewnych cyklach. Jeden cykl to :
    1. pierwsze przesunięcie normalne, na właściwą odległość;
    2. drugie przesunięcie trochę krótsze ;
    3. trzecie przesunięcie, krótkie, w przeciwną stronę.
    Próbowałem synchronizacji ( opisanych w różnych postach ) ale nic to nie dało.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16580090
    jan-stan
    Poziom 18  
    Ocena: 54
    Problem się wyjaśnił.
    Miałem włączony ścieg elastyczny. Tak to jest jak nie ma instrukcji.
    Przy okazji chciałem się odnieść do opisów zgrywania kół zębatych. Naczytałem się wątków ale coś nie najlepiej szła mi to zgrywanie. Dopiero sam zacząłem kombinować i mam następujące wnioski ( może komuś się przydadzą ) :
    1. najpierw trzeba zgrać transporter z igłą - tak zgrywamy koła zębate ( palcowe i współpracujące z nim walcowe ) aby transporter wysunął się na wysokość płytki ściegowej i zaczął opadać a czubek igły był około 5 mm nad płytką ściegową ;
    2. w drugiej kolejności zgrywamy położenie igły i chwytacza - ustawiamy igielnice tak aby dolny rowek na igielnicy ( w górnej części igielnicy są dwa rowki ) pokrył się z górną płaszczyzną prowadnicy igielnicy a czubek chwytacza był na wysokości czubka igły, w takiej pozycji łączymy ze sobą koła zębate stożkowe.
    To tyle.
REKLAMA