Witam.
Potrzebuje pilnie porady co robic. nie ufam do konca swojemu mechanikowi
Autem szarpało przy przyspieszaniu- diagnoza na vagu to :
-Usterka układu elektrycznego
-Błąd wtrysku tłoka nr 3 - pompowtrysk nr 3
Diagnosta powiedzial ze chyba gdzies na instalacji traci sie PLUS i moze zle dziala przez to ten pompowtrysk. trzeba zlokalizowac gdzie to ucieka i przelozyc wtryski miejsami np 3 z 4 nastepnie podpiac i pokasowac, pojezdzic i jesli sie powtorzy to do wymiany lub regeneracji owy wtrysk.
Pojechalem do swojego mechanika i ona mowi spoko nie ma duzo roboty przyjedz w poniedzialek podmienie to i zobaczymy.
zaznacze ze zawsze przy naprawach czesci mam swoje i mowi mi co mam kupic itp tutaj nic nie kazal
Teraz czytam i sie dowiaduje ze te oringi w pompowtrysku sa "jednorazowe" i nalezy je wymienic przy kazdym demontazu.
pytanie brzmi co tak fachowo trzeba do takich dwoch wtryskow tzn jakies czesci jak oringi ktore trzeba dac po demontarzu.
czy sa jakies zestawy naprawcze itp?
jestem calkowitym laikiem jesli chodzi mechanike i elektryke.
autko w takim standardzie to dla mnie nowosc.
prosze o szybka odpowiedz czy zmienic mechanika i w co sie obkupic.
moze ma ktos namiary na serwis pompowtryskow ktory je regeneruje na slasku.
w pon mam odstawic do goscia auto.
pozdrawiam
ps. jesli cos zrobilem zle w watku to prosze o info
Potrzebuje pilnie porady co robic. nie ufam do konca swojemu mechanikowi
Autem szarpało przy przyspieszaniu- diagnoza na vagu to :
-Usterka układu elektrycznego
-Błąd wtrysku tłoka nr 3 - pompowtrysk nr 3
Diagnosta powiedzial ze chyba gdzies na instalacji traci sie PLUS i moze zle dziala przez to ten pompowtrysk. trzeba zlokalizowac gdzie to ucieka i przelozyc wtryski miejsami np 3 z 4 nastepnie podpiac i pokasowac, pojezdzic i jesli sie powtorzy to do wymiany lub regeneracji owy wtrysk.
Pojechalem do swojego mechanika i ona mowi spoko nie ma duzo roboty przyjedz w poniedzialek podmienie to i zobaczymy.
zaznacze ze zawsze przy naprawach czesci mam swoje i mowi mi co mam kupic itp tutaj nic nie kazal
Teraz czytam i sie dowiaduje ze te oringi w pompowtrysku sa "jednorazowe" i nalezy je wymienic przy kazdym demontazu.
pytanie brzmi co tak fachowo trzeba do takich dwoch wtryskow tzn jakies czesci jak oringi ktore trzeba dac po demontarzu.
czy sa jakies zestawy naprawcze itp?
jestem calkowitym laikiem jesli chodzi mechanike i elektryke.
autko w takim standardzie to dla mnie nowosc.
prosze o szybka odpowiedz czy zmienic mechanika i w co sie obkupic.
moze ma ktos namiary na serwis pompowtryskow ktory je regeneruje na slasku.
w pon mam odstawic do goscia auto.
pozdrawiam
ps. jesli cos zrobilem zle w watku to prosze o info